Shuhet një zjarr i vogël pranë Capitol Hill

Në njoftimin e fundit, policia amerikane e Capitol Hill urdhëroi që i gjithë kompleksi “të kthehej në funksionimin normal” pasi bllokimi u pezullua dhe një zjarri i vogël që kishte shpërthyer aty pranë ishte lokalizuar.

“USCP hoqi kërcënimin e jashtëm të sigurisë që ishte poshtë urës në I-295. Të gjitha pikat e kontrollit janë rihapur. Kthehuni në funksionimin normal,” tha policia e Capitol në një deklaratë, raporton CNN.

Një zjarr i vogël në një kamp për personat pa strehë rreth një kilometër larg ndërtesës amerikane Capitol bëri që ndërtesa të mbyllet sot, e cila është një reflektim i gjendjes së shtuar të gatishmërisë në kompleks, sipas CNN.

Kongresi Amerikan u bllokua më parë, u urdhërua një evakuim dhe njerëzit u ndaluan të qëndronin në ndërtesë dhe ata u urdhëruan të qëndronin larg dritareve dhe dyerve për shkak të një zjarri të vogël jo shumë larg ndërtesës së Capitol.

“Nuk ka asnjë kërcënim për publikun,” tha Shërbimi Sekret i SHBA në Twitter, duke shtuar se Kongresi u mbyll përkohësisht si një masë paraprake, pasi një zjarr i vogël shpërtheu jo shumë larg kompleksit, raporton Reuters.

Policia e Capitol deklaroi se anëtarët e Kongresit dhe stafi u këshilluan të gjenin strehë derisa të hetohej incidenti dhe dëshmitarët okularë thanë se tymi ishte parë afër kompleksit.

Shërbimi i zjarrfikësve njoftoi se një zjarr shpërtheu nën mbikalimin jo shumë larg ndërtesës së Kongresit dhe se tymi ishte ndoshta një pasojë e asaj incidenti. Askush nuk u lëndua.

Shefi i shërbimit zjarrfikës tha se ngjarja ndodhi në 10.14 me kohën lokale. Siç deklaroi ai, ishte një incident minimal që nuk mund të konsiderohet incident.

Mediat raportuan se ndërtesa e Kongresit Amerikan u bllokua gjatë inaugurimit të gjyqit të presidentit të zgjedhur Joe Biden, për shkak të “kërcënimit të jashtëm të sigurisë”, për shkak të të cilit u bë evakuimi i krahut perëndimor të Capitol dhe katit të parë.

Aktualisht, mijëra ushtarë janë rreth Capitol, i cili po përgatitet për përurimin e presidentit të zgjedhur Joe Biden të mërkurën më 20 janar.

Kategoritë
BotaLajme