Vendet arabe kundër planit turk për Palestinën: Nuk duan të dërgojnë trupat e tyre në Gaza

Në mes të luftës së Gazës, përpjekjet e Turqisë për të propozuar marrëveshje sigurie që përfshijnë dislokimin e forcave të përbashkëta kanë hasur në rezistencë nga vendet arabe.

Sipas raporteve të mediave izraelite, gjatë dy muajve të parë të luftës në Gaza, Turqia u përpoq vazhdimisht të orkestronte një plan për të vendosur forca të përbashkëta në Gaza menjëherë pas luftës.

Sipas planit, Turqia dhe vendet arabe do të formonin një forcë të përbashkët ushtarake që do të vendosej në Gaza pas luftës.

Turqia u ofroi t’ia paraqiste këtë plan Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit, por vendet arabe, përfshirë Egjiptin, e refuzuan planin.

Vendet arabe gjithashtu kanë refuzuar vendosjen e trupave të tyre në Gaza.

Zhvillimet e fundit, duke përfshirë negociatat e bllokuara të pengjeve dhe takimet e shpeshta të nivelit të lartë midis zyrtarëve turq dhe udhëheqësve të Hamasit, tregojnë përpjekjet e Turqisë për të forcuar ndikimin e saj në Palestinë.

Kategoritë
BotaLajme