Automobili i Turqisë TOGG fiton çmimin “iF Design 2021”

Grupi i Iniciativës Automobilistike Turke (TOGG) u bë marka e parë nga Turqia që fitoi çmimin “iF Design 2021”, një nga çmimet më prestigjioze të dizajnit, në fushën e lëvizshmërisë.

Grupi i Iniciativës Automobilistike Turke (TOGG) u bë marka e parë nga Turqia që fitoi çmimin “iF Design 2021”, një nga çmimet më prestigjioze të dizajnit, në fushën e lëvizshmërisë.

Projektuar nga ekipet e projektimit TOGG dhe Pininfarina me 150.000 orë punë dhe udhëzimet e Murat Günak, TOGG C-SUV, i regjistruar më 27 vende të Bashkimit Evropian dhe Kinë, Japoni dhe Rusi, u vlerësua në kategorinë “Koncepti Profesional”.

Gati 10.000 produkte dhe projekte nga 52 vende garuan në “iF Design Awards”, të njohur ndërkombëtarisht si simboli i përsosmërisë së dizajnit, që nga viti 1954.

98 gjykatës të pavarur nga 21 vende zhvilluan një rishikim gjithëpërfshirës për të përcaktuar planet më të mira në botë.

Drejtori Ekzekutiv i TOGG (CEO) Gürcan Karakaş bëri të ditur se janë krenarë për Çmimin “iF Design”, ndërsa vijoi me këto fjalë: “Ne jemi të inkurajuar të bëjmë më mirë nga kurorëzimi i modelit tonë origjinal, të cilin e kemi zhvilluar të frymëzuar nga kultura jonë dhe të cilën e kemi regjistruar deri më tani në 27 vende të BE-së, Kinë, Japoni dhe Rusi, me një çmim kaq të kualifikuar.”

TOGG do të prodhojë 5 modele të ndryshme elektrike dhe të lidhura në platformën e përbashkët deri në vitin 2030.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji