Operacioni i financuar prej vitesh: Si Soros “blen” gjyqësorin amerikan

Miliarderi George Soros ka financuar zgjedhjet lokale të prokurorit publik për vite, të cilat grupet liberale e shohin si “një fushatë të gjatë për të riformuar sistemin amerikan të drejtësisë penale”.

Fitoret në zgjedhjet lokale për prokurorët publik amerikanë në lidhje me miliarderin George Soros ngrenë pyetje të shumta, shkruan “Fox News”.

Investitori, miliarderi dhe filantropi amerikan, i njohur për “donacionet e tij luksoze” për qëllime politike, pretendohet se po kryen një fushatë që ndikon në zbatimin e ligjit lokal, tha Dan Gaynor, nënkryetar i konservatorit “Media Research Center”.

“Ky është një operacion që Soros ka qenë duke financuar për disa vjet dhe është krijuar për të prekur sistemet ligjore lokale në të gjithë vendin,” tha ai të Mërkurën.
Gaynor, “Media Research Center” i të cilit monitoron financimin e subjekteve të mbështetur nga Soros, citoi një raport nga “Los Angeles Times” nga 2018, në të cilin pretendohet se miliarderi shpenzoi më shumë se 16 milion dollarë për zgjedhjet në rrethet jashtë Kalifornisë.

Në të njëjtin raport thuhet se shpenzimet e Soros në Kaliforni tejkaluan 2.7 milion dollarë.

Gaynor shton se Fondacioni Soros për Shoqërinë e Hapur i dha një grant 50 milion dollarë Unionit Amerikan të Lirive Civile (ACLU) në 2014 në mbështetje të fushatës kombëtare për reformën e politikave të ligjit penal si prokurorët ashtu edhe avokatët e shtetit kanë një fuqi të pabesueshme. “Për fushatën e Prokurorit të Qarkut Cook County, Kim Fox, i cili hoqi akuzat në çështjen e Jussi Smolet, ai shpenzoi dy milion dollarë,” tha Gaynor.

Megadonatori financon prokurorët vendas

Cikli aktual i zgjedhjeve është shënuar nga një numër në rritje i prokurorëve lokalë që kanë fituar zgjedhjet me para të lidhura me George Soros.

Kështu, miliarderi dhuroi të paktën një e gjysmë milion dollarë Komitetit të Kalifornisë për Veprim Politik për Drejtësi dhe Siguri (PAC), i cili mbështeti Demokratin George Gascoigne nga Los Angeles.

Pasi mori rreth 80,000 dollarë në fonde reklamimi nga PAC, Shalena Cook Jones, prokurorja demokrate e Gjeorgjisë në Qarkun Chatham, gjithashtu fitoi zgjedhjet, sipas “Athens Banner Herald”.

PAC gjithashtu financoi me 116,000 dollarë kandidaturën e suksesshme të Prokurorit të Qarkut Kimberly Gardner në St.
Më parë, raporti i “Washington Post” deklaroi se “sfiduesit progresivë” përmbysën me sukses mbajtësit e mëparshëm të pushtetit pasi ata morën afër një milion dollarë mbështetje financiare nga PAC në rrethet e Arlington dhe Fairfax në 2019.

Soros mbështeti Paris Degani-Tafti për të rrahur Prokurorin e Qarkut Arlington Tea Stamos dhe ish-punonjësin e Departamentit të Drejtësisë Steve Deskano kundër Prokurorit të Rrethit Fairfax Raymond Morog.

Raportet mbi financimin e fushatës, cituar nga “Fox News”, tregojnë se Degani-Tafti mori 583,000 nga PAC, dhe Deskano 392,000 dollarë.

Në vitin 2016, një Republikan që kandidonte për avokat në rrethin Henry County, Georgia, u tërhoq pasi Soros Fund Management qëndroi pas kundërshtarit të tij.

“Pas konsultimit me familjen time dhe këshilltarët e besuar, u bë e qartë se ne me siguri nuk do të ishim të suksesshëm kundër një kundërshtari të financuar pa kufij, dhe unë refuzoj të drejtoj familjen time përmes asaj që ndodhi në zgjedhjet e tjera të mbështetura nga Soros,” tha prokurori Matt McCord në atë kohë. .
Kundërshtari i suksesshëm i McCord, prokurori aktual i rrethit Darius Patillo, mohoi pretendimet se Soros dhuroi drejtpërdrejt fonde për të. Patillo dhe Shalena Cook Jones pohuan se përqendrimi i tyre i shtuar në Soros ishte një pengesë.

Sipas Dan Gaynor, megjithëse mund të thuhet se George Soros po kthehet në një figurë “babaroga”, ndikimi i tij është i vërtetë. Fondacioni i Shoqërisë së Hapur, themeluar nga George Soros, nuk e komentoi zyrtarisht raportin.

Prokurori i shtetit William Barr paralajmëroi në 2019 që miliarderi liberal George Soros “financon kandidatë radikalë për prokurorë” në qytete anembanë vendit.

Të paktën ai paralajmëroi se nëse vazhdon kështu, prirja mund të rezultojë në një rritje të krimit të dhunshëm.

“Ka pasur një zhvillim ku George Soros vjen, në qarqet kryesisht demokratike dhe investon shumë para për të zgjedhur njerëz që nuk janë të interesuar të mbështesin zbatimin e ligjit, domethënë ata nuk janë të interesuar në ndjekjen penale të kriminelëve, por në zbatimin e planeve të tjera shoqërore.” “Ne mund të gjendemi në pozicionin që komunitetet që nuk mbështesin policinë mund të mos marrin mbrojtjen e policisë që u nevojitet,” tha Bar.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet