Daimler do të paguaj punëtorët në Gjermani “koronabonus”

Të gjithë punëtorët në Gjermani do të marrin një shumë të konsiderueshme.

Përkundër problemeve të mëdha në industrinë e automobilave, disa prodhues janë ende duke notuar me kokat e tyre mbi ujë. Njëri prej tyre është padyshim Daimler i cili ka vendosur të shpërblejë më tej punonjësit e saj në Gjermani. Sipas Automotive News, Daimler do të kompensojë secilin punëtor për “barrën personale dhe ekonomike siç është mbajtja e maskës dhe puna nga shtëpia”, të cilën secili punëtor duhej ta mbante gjatë vitit aktual, shpjegoi Wilfried Porth, kreu i burimeve njerëzore të Daimler, dhe vazhdoi: ” Gjatë kësaj kohe anormale, kompania ka qenë gjithmonë në gjendje të mbështetet në fleksibilitetin e fuqisë së saj të punës, e cila është gjithmonë e gatshme të ndihmojë. ”

Prandaj Daimler vendosi që të gjithë 160,000 punëtorët në Gjermani do të merrnin të ashtuquajturën “koronabonus” në vlerë prej 1000 euro.

Kategoritë
BotaLajme