Pse Australia e Jugut është në një bllokim të rreptë? Për shkak të gënjeshtrës së një burri

Australia e Jugut të Mërkurën prezantoi një bllokim të rreptë që mund të ishte shmangur nëse një burrë do të thoshte të vërtetën rreth picerisë, thanë zyrtarët atje.

Sipas BBC, një bllokim i rreptë hyri në fuqi në Australinë e Jugut të Mërkurën pasi shteti Australian zbuloi 36 raste të reja, përfshirë rastet e para të infeksionit lokal që nga Prilli.

Ai tha se ai hyri vetëm në piceri për një kohë të shkurtër dhe në të vërtetë punoi në të

E gjithë kjo mund të ishte shmangur nëse një burrë do të thoshte të vërtetën në lidhje me punën në një piceri, thanë zyrtarët. Në vend të kësaj, ai tha se shkoi në piceri vetëm për të blerë pizza.

Ky dezinformim bëri që zyrtarët të dyshonin se ai u infektua gjatë një ekspozimi shumë të shkurtër, që do të thoshte se lloji i virusit me të cilin ishte infektuar ishte jashtëzakonisht ngjitës.

“Pak për të thënë unë jam i zemëruar”

“Nuk mjafton të thuash se jam i zemëruar”, u tha kryeministri Steven Marshall sot gazetarëve.

Australia deri më tani është mbështetur në bllokime, testime masive dhe monitorim agresiv të kontakteve për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

“Ne jemi absolutisht të zemëruar nga sjellja e atij personi dhe ne do të shqyrtojmë me kujdes se cilat do të jenë pasojat”, shtoi Marshall.

Sidoqoftë, ato pasoja nuk do të përfshijnë ndjekje penale sepse, siç shpjegoi Shefi i Policisë së Australisë Jugore Grant Stevens, gënjeshtra ndaj policisë nuk dënohet.

“Ne morëm vendime nën përshtypjen se ky person thjesht hyri në piceri, u ekspozua për një kohë shumë të shkurtër dhe u largua nga piceri i infektuar. Tani e dimë se ishte një kontakt shumë i afërt me një person kovid-pozitiv, i cili ndryshon ndjeshëm dinamikën. jini të sinqertë me ekipet e përcjelljes së kontakteve, ne nuk do të shkonim në një bllokim gjashtë ditor, “tha Stevens.

Kyçja anulohet tre ditë më herët sesa ishte planifikuar

Zyrtarët shtetërorë njoftuan se do të linin bllokimin të Shtunën, tre ditë më herët sesa ishte planifikuar fillimisht, pasi regjistruan vetëm tre raste të reja të Premten.

Policia nuk e identifikoi burrin, por ata njoftuan se ai punonte në picerinë Woodville Bar në Adelaide.

Gazeta Australiane Sydney Herald raportoi se një burrë po punonte me një roje sigurie i cili ishte infektuar në mënyrë koronale në një hotel që u zbulua si një pikë e nxehtë, e cila është arsyeja pse një gjendje gatishmërie e lartë u shpall të hënën në Australinë e Jugut.

Gazetarët u pyetën nëse piceria në fjalë tani kishte nevojë për sigurim shtesë për shkak të publikut të tërbuar, dhe Stevens u përgjigj, “Ka një mori gjërash që ne po shqyrtojmë për momentin.”

Përhapja e infeksionit në Australinë e Jugut vjen pasi shteti fqinj i Victoria, pas një bllokimi të gjatë, arriti të shtypte plotësisht përhapjen e virusit, i cili shkaktoi rreth 800 vdekje.

Victoria pasi doli nga një bllokim i rreptë katër-mujor regjistron 21 ditë rresht pa asnjë rast të vetëm ose vdekje. Australia ka regjistruar deri më tani rreth 900 vdekje dhe 28,000 infeksione.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet