Hulumtimet pohojnë se ky është diferenca ideale e moshës për një marrëdhënie nëse dëshironi që ajo të zgjasë

Hulumtimi i ri thotë se diferenca në moshë mund të përcaktojë jetëgjatësinë e marrëdhënies suaj dhe sa më i madh të jetë diferenca, aq më shumë ka gjasa që të ndaheni.

Sipas një studimi të kryer nga Universiteti Emory në Atlanta, sa më i madh të jetë diferenca në moshë, aq më e madhe është mundësia e ndarjes. Megjithatë, në të njëjtën kohë, ata deklarojnë se një boshllëk prej një viti është “pika e ëmbël” – domethënë opsioni më ideal.

Pas analizimit të 3000 personave, u zbulua se çiftet me një diferencë moshe pesëvjeçare kishin 18 për qind më shumë gjasa të ndaheshin sesa çiftet e së njëjtës moshë.

Është interesante se ky numër u rrit në 39 për qind për çiftet me 10 vjet diferencë dhe në 95 për qind për ato 20 vjet larg.

Ndryshe nga opinioni popullor, studiuesit besojnë se më idealja është një hendek një-vjeçar mes bashkëshortëve dhe ata kanë një shans shumë më të ulët për t’u ndarë, që arrin në vetëm tre për qind.

“Mund të ndodhë që llojet e çifteve me këto karakteristika janë në fakt vetëm çiftet që kanë, mesatarisht, më shumë gjasa të divorcohen për arsye të tjera”, tha Hugo Mialon, një nga studiuesit pas studimit.

Kategoritë
Të ndryshme