Heathrow nuk është më aeroporti më i ngarkuar në Evropë

Heathrow nuk është më aeroporti më i ngarkuar i Evropës dhe titullin e merituar e mori Paris Charles de Gaulle, shkruan British Guardian.

Aeroporti Paris de Charles de Gaulle kishte numrin më të madh të pasagjerëve këtë vit, kështu që Heathrow humbi titullin e aeroportit më të ngarkuar në Evropë, të gjitha për shkak të futjes së ngadaltë të testimit të pasagjerëve.

Vetëm javën e kaluar ata prezantuan një sistem të testimit të shpejtë të pasagjerëve që udhëtonin nga Londra në Hong Kong dhe mungesa e pajisjeve të testimit për pasagjerët nënkuptonte karantinë e detyrueshme pas mbërritjes në MB ose vende të tjera.

Vitin e kaluar, Heathrow numëroi 81 milion pasagjerë dhe 18.97 milion të këtij viti thjesht i shtynë ata më thellë në borxhe. Në fund të shtatorit, Aeroporti Charles de Gaulle kishte 19.27, Amsterdam Schiphol 17.6 dhe Frankfurt 16.16 milion pasagjerë.

“Kjo është hera e parë që Charles de Gaulle ka tejkaluar numrin tonë të pasagjerëve. Britania po mbetet prapa sepse ne kemi pranuar testimin e pasagjerëve shumë ngadalë. Aeroportet evropiane kanë qenë më të shpejtë dhe ekonomia e tyre po korr përfitimet. Duke futur testimin e koronavirusit para udhëtimit dhe duke hapur një ngritje ajrore në Amerikë, na ktheni në ballë të aeroporteve më të mëdha të Evropës, ”tha CEO i Heathrow John Holland-Kaye.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet