Anulohen qindra fluturime në Gjermani për shkak të grevës së stafit të sigurisë

Pothuajse të gjitha fluturimet nga aeroportet e Frankfurtit dhe Hamburgut janë anuluar për shkak të grevës lidhur me pakënaqësinë rreth pagave.

Qindra fluturime u anuluan në aeroportet kryesore të Gjermanisë sot për shkak të grevës së stafit të sigurisë lidhur me pakënaqësitë e vazhdueshme rreth pagave.

Aeroporti i Frankfurtit, qendra më e ngarkuar e vendit, sot do të trajtojë vetëm pasagjerët tranzit, pasi pikat e kontrollit të sigurisë për pasagjerët që udhëtojnë do të mbeten të mbyllura gjatë gjithë ditës.

Pothuajse të gjitha fluturimet nga aeroporti i Hamburgut u anuluan për shkak të grevës njëditore, sipas deklaratës së operatorit.

Ndërprerje të mëdha dhe anulime fluturimesh priten gjithashtu në aeroportet e Berlinit, Bremenit, Këlnit/Bonit, Duseldorfit, Hanoverit dhe Shtutgartit.

Pasagjerëve iu kërkua të kontaktojnë kompaninë e tyre ajrore ose operatorin turistik përpara se të nisen për aeroport në mënyrë që të informohen për statusin aktual të fluturimit të tyre dhe të marrin pak bagazhe dore nëse është e mundur.

Sindikata Ver.di, e cila përfaqëson rreth 25.000 punonjës sigurie, po kërkon rritje të pagave për orë dhe përmirësime të tjera të kushteve të punës.

Negociatat e fundit rreth pagave midis sindikatës dhe Shoqatës së Kompanive Federale të Sigurisë së Aviacionit (BDLS) u mbajtën në Berlin javën e kaluar, por përfunduan pa rezultat.

Raundi tjetër i bisedimeve pritet të zhvillohet të enjten në Frankfurt.

Kategoritë
BotaLajme