Kushtojini vëmendje: Mund të fitoni para të mira me monedha 5 cent!

Është e vogël, që nuk bie në sy dhe me shumë vlerë: një monedhë 5 cent. Nëse keni monedha të vërteta 5 cent në portofolin tuaj, mund t’i shisni dhe të fitoni disa para prej tyre!

Vlera materiale e monedhës 5 cent ndoshta është e kufizuar duke pasur parasysh diametrin e saj prej 21 milimetrash, trashësinë 1,67 milimetra dhe peshën 3,92 gram. Ashtu si monedhat 1 dhe 2 cent, ajo është prej çeliku të veshur me bakër, shkruan Fenix-magazine.

Pse është e vlefshme kjo monedhë?

Pra, çfarë e bën një monedhë 5 cent kaq të vlefshme?

Ato nuk lëshohen aq shpesh, të paktën jo në vende të vogla si Monako apo Vatikani, ku lëshimi i tyre është i kufizuar.

Pra, nëse keni monedha nga vendet e listuara, mund të bëni një pasuri të vogël nga tregtarët ose koleksionistët, për shembull duke shitur monedha në Ebay.

Mbani në mend se sa më mirë të ruhen monedhat, aq më shumë vlejnë ato. Plus, mund të fitoni më shumë para nëse zotëroni të gjithë grupin.

Monedhat për t’u kujdesur:

– 2011 Monako: seri e kufizuar prej 7000 copë

– 2002. Monako: seri e kufizuar prej 8000 copë

– 2013 Monako: seri e kufizuar prej 10,000 copë

– 2002. Vatikan: seri e kufizuar prej 71.000 copë

Monedhat nga Monako kapin vlerën deri në 75 euro, ndërsa monedhat nga Vatikani rreth 40 euro për komplet.

Për të identifikuar monedhat me vlerë 5 cent, ia vlen të hidhni një sy në anën e pasme të monedhës. Sfondi tregon vendin dhe vitin e emetimit të monedhave.

Nëse dyshoni se zotëroni një monedhë të vlefshme, por nuk jeni të sigurt, shikoni katalogun zyrtar të monedhave. Ju mund të gjeni katalogë në internet ose në biblioteka.

Përpara se të shisni një nga monedhat tuaja përmes ankandeve në internet, duhet të verifikoni vërtetësinë e tyre.

Mund të kontaktoni Dhomën e Industrisë dhe Tregtisë ose të shkoni te një tregtar me përvojë i monedhave.

Kategoritë
Të ndryshme