Ushtrim i përbashkët i KFOR-it dhe EULEX-it në Mitrovicë për raste krizash

Njësiti i KFOR-it dhe pjesëtarë të misionit të EULEX-it kanë kryer ushtrimin e përbashkët në raste krizash në bazën Logbase në Mitrovicë.

Në një njoftim, KFOR-i ka njoftuar se po vazhdon të realizojë mandatin në Kosovë për lëvizje të lirë dhe të sigurt, përcjell gazeta online Reporteri.net.

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.

“KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe EULEX-it, respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, thuhet në njoftim.

 

Kategoritë
LajmeVendi