Përfaqësuesja e Kosovës në RYCO Donika Zogu me mesazh nga Strasburgu i Francës

Perfaqesuesja e Kosoves ne Zyren e Bordit Rajonal per Bashkepunim Rinor- RYCO, Donika Zogu nga Drenasi po merre pjese ne ceremonin festive per te shenuar 75 vjetorin e themelimit te Keshillit te Europes, nga Strasburgu i Frances ajo dergon mesazh:

“Sfidat me te cilat perballemi sot, kerkojne qe ne te qendrojme se bashku. Te kapercejme dallimet tona dhe te perqafojme vizionin e perbashket per nje te ardhme paqesore dhe te bashkuar.”

Në mjedisin madhështor të Teatrit të Operës në Strasburg, ne shënojmë 75-vjetorin e Këshillit të Evropës, një fener uniteti dhe të drejtave të njeriut në të gjithë kontinentin tonë. Ky imazh kap një moment qetësie dhe shprese, teksa mbajë një pëllumb simbolik, një emblemë paqeje të përjetshme. Na kujton përgjegjësinë tonë kolektive për të mbështetur vlerat e demokracisë, drejtësisë dhe lirisë.
Ndërsa reflektojmë mbi arritjet tona të kaluara, le të ripërtërijmë angazhimin tonë për të nxitur një Evropë harmonike. Sfidat me të cilat përballemi sot kërkojnë që ne të qëndrojmë së bashku, të kapërcejmë dallimet tona dhe të përqafojmë vizionin e përbashkët për një të ardhme paqësore dhe të bashkuar. Le të na frymëzojë ky përvjetor që të punojmë pa u lodhur për prosperitetin dhe dinjitetin e të gjithëve
Kategoritë
LajmeVendi