Meteori gjysmë ton ra në Teksas

Sipas raporteve, një meteor, me përmasa dy metra të gjera, u rrëzua në Teksasin Jugor të mërkurën.

Stacioni Fox KDFW në Dallas raportoi se NASA konfirmoi se meteori u copëtua ndërsa ra përmes atmosferës në vendin e tij të pushimit pranë McAllen, Teksas, rreth orës 6 pasdite.

“Edhe pse meteoritët priren të godasin atmosferën e Tokës me shpejtësi të lartë, ata ngadalësohen ndërsa udhëtojnë nëpër atmosferë, duke u thyer në fragmente të vogla përpara se të godasin tokën. Meteoritët ftohen me shpejtësi dhe në përgjithësi nuk janë rrezik për publikun”, tha NASA në një deklaratë.

Kategoritë
Bota