Dodik solli, Ujqërit e Natës një organizatë famëkeqe pro-ruse, në Sarajevën Lindore

Në paradën në Sarajevën Lindore me rastin e 9 janarit jokushtetues, duke shënuar Ditën e RS-së, shëtitën edhe Ujqërit e Natës – një organizatë motoçiklistësh që mbron interesat ruse.

Anëtarët e MUP-it të RS kaluan në defiel, i cili ishte rezervuar dhe organizuar në Stefan Nemanja në Sarajevën Lindore, së bashku me shoqatat civile, zjarrfikësit, shoqatat e pylltarisë, përfaqësuesit e institucioneve shëndetësore dhe, ndër të tjera, shoqëritë alpinistike.

Megjithatë, anëtarët e një organizate sigurisht që do të tërheqin më shumë vëmendje se të tjerët, nëse asgjë tjetër – për shkak të reputacionit të tyre negativ.

“Ujqërit e natës” prezantohen si motoristë, disa media i quajnë “vëllezërit e Putinit”. Lider i këtij grupi motoçiklistësh është kirurgu Aleksandar Zaldostanov, përndryshe i preferuari i presidentit rus Vladimir Putin.

Kujtojmë se anëtarëve të kësaj organizate iu ndalua hyrja në BeH në vitin 2018 për shkak se ishin cilësuar si “kërcënim sigurie”. Megjithatë, duket se nuk do të thotë asgjë për ta duke pasur parasysh se vijnë për të vizituar vendin tonë çdo vit.

Kategoritë
LajmeRajoni