Diplomatët izraelitë u dëbuan nga salla e konferencave gjatë samitit të Bashkimit Afrikan (Video)

Ekipi diplomatik izraelit u dëbua nga salla e konferencave të Bashkimit Afrikan në kryeqytetin etiopian Addis Ababa, duke shkaktuar dënime të ashpra nga Jeruzalemi. Personeli i sigurimit të konferencës iu afrua anëtarëve të delegacionit izraelit dhe u kërkoi atyre të largoheshin nga salla.

Ekipi përfshinte Sharon Barley, Zëvendës Administratore për Afrikën në Ministrinë e Jashtme, si dhe pjesëmarrës të tjerë. Ngjarja ka ndodhur gjatë ceremonisë së hapjes së ngjarjes. Rojet e sigurisë iu afruan anëtarëve të delegacionit izraelit dhe u kërkuan të largoheshin nga salla.

Zëdhënës i ministrisë së jashtme të Izraelit e përshkroi incidentin si “serioz”, duke vënë në dukje se Bar-li ishte një “vëzhgues i akredituar”, duke shtuar se anëtarët e ambasadës kishin mësuar se Afrika e Jugut dhe Algjeria qëndronin pas lëvizjes.
“Ne u bëjmë thirrje vendeve afrikane që të kundërshtojnë këto veprime që dëmtojnë vetë organizatën e Bashkimit Afrikan dhe të gjithë kontinentin”, tha zëdhënësi i ministrisë Lior Hayat.

Unioni prej 55 anëtarësh është thellësisht i ndarë për statusin e vëzhguesit të Izraelit. Debati mbi këtë çështje u pezullua në samitin e vitit të kaluar në një përpjekje për të parandaluar një votim që do të shkaktonte një ndarje historike në Bashkimin.

Kategoritë
BotaLajme