Bislimi thotë se mund të përsëritet sulmi i Banjskës

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se nëse shikohen zhvillimet në anën e Serbisë, gjithmonë mund të llogarisim një konflikt të mundshëm dhe ka elemente që tregojnë se kjo mund të jetë e mundur.

Këtë Bislimi e ka thënë duke i’u referuar ngjarjeve që ndodhën në Banjskë në shtator të vitit të kaluar ku gjithçka nisi me një përleshje me policinë që përfundoi me vdekjen e një polic. Përplasja u përshkallëzua në një operacion kundër terrorizmit.

Megjithatë Bislimi thotë se ne besojmë se prania e KFOR-it, trupave tona të NATO-s në Kosovë mund t’i pengojë këto tensione nga Serbia.

“Nëse i shikoni zhvillimet në anën e Serbisë, gjithmonë mund të llogarisni me një konflikt të mundshëm dhe ka disa elementë që tregojnë se kjo mund të jetë e mundur. Kjo do të thotë se ne jemi gjithmonë vigjilentë, gjithmonë llogarisim me skenarin më të keq të mundshëm. , por ne besojmë se prania e KFOR-it, trupave tona të NATO-s në Kosovë mund t’i pengojë këto tensione nga Serbia në një të ardhme të afërt, por është gjithmonë e mundur”, thotë Besnik Bislimi, zëvendëskryeministër i parë i Kosovës.”, ka deklaruar Bislimi, për gazetën ukrainase të lajmeve “European Pravda”.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi