Aspirina do të testohet si një ilaç i mundshëm kundër covid-19

ASPIRIN, një ilaç i përdorur gjerësisht i përdorur gjithashtu si një antidot ndaj trombozës, do të testohet si një ilaç i mundshëm kundër covid-19 në një nga provat më të mëdha në MB.

Pacientët e infektuar me koronavirusin e ri kanë një rrezik në rritje të mpiksjes së gjakut për shkak të trombociteve hiperreaktive, trombocite të rëndësishme në ndalimin e gjakderdhjes.

Aspirina është një agjent antitrombotik që mund të zvogëlojë rrezikun e mpiksjes së gjakut, u njoftua të Premten në faqen e internetit www.recoverytrial.net

“Ka arsye të qarta në mbështetje të tezës se aspirina mund të jetë e dobishme dhe përveç kësaj është e sigurt, e lirë dhe e disponueshme gjerësisht”, thotë Peter Horby, bashkëautor i studimit (https://bit.ly/3mVr56o).

Të paktën 2,000 pacientë të zgjedhur në mënyrë rastësore duhet të marrin 150 mg aspirinë çdo ditë me regjimin e zakonshëm.

Të dhënat për shërimin e këtyre pacientëve do të krahasohen me të dhënat nga të paktën 2,000 pacientë të tjerë që marrin terapi tjetër standarde për covid-19.

Terapitë e tjera që testohen përfshijnë azitromicinën e zakonshme të antibiotikut dhe një koktej antitrupash Regeneron të përdorur për të trajtuar simptomat e covida-19 siç janë ato të Presidentit të SHBA Donald Trump.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet