A e dini pse restorantet shërbejnë gjithmonë bukë para pjatës kryesore? Arsyeja do ju befasojë

Pse na servirin bukë në restorant para ushqimit që porositëm? Edhe pse shumica prej nesh nuk e kanë menduar kurrë arsyen e kësaj praktike, ka një arsye domethënëse pse ndiqet ky rregull.

Është një shenjë e mikpritjes. Kur i mirëpret njerëzit në shtëpinë ose restorantin tuaj, jepini bukë për t’i bërë të ditur se janë të mirëpritur.

Kjo traditë ka mbijetuar deri më sot. Është një mënyrë për t’u dhënë darkuesve diçka për të bërë përpara se të mbërrijë ushqimi. Kur uleni në një tryezë restoranti, zakonisht jeni të uritur, por mund të duhet pak kohë që ushqimi të arrijë.

Në vend që t’i lini klientët të ulen duarbosh, të uritur dhe të shikonin darkuesit e tjerë duke shijuar ushqimin e tyre, vendosja e bukës në tryezë në përgatitje për ardhjen e vaktit i mban ata të lumtur dhe i pengon ata të bëhen të padurueshëm.

Edhe pse disa restorante kanë filluar ta paguajnë atë, pothuajse çdo restorant në një moment, midis uljes në tavolinë dhe shërbimit të pjatës kryesore, do t’ju sjellë bukë.

A nuk është qëllimi i një restoranti që të të bëjë të shpenzosh para për ushqim, jo ​​të të ngopë falas para se të arrijë vakti. Megjithatë, ky është një truk sepse buka në fakt ju bën më të uritur.

Karbohidratet e thjeshta nxisin prodhimin e insulinës, gjë që ju bën më të uritur se më parë dhe me shumë mundësi nuk do të ndiheni të ngopur nga buka.

Kategoritë
Të ndryshme