Si të dalloni që mishi nuk është i freskët: Në këtë mënyrë do të merrni çdo herë copën më cilësore

Blerja e mishit në dyqane është gjithmonë një detyrë e vështirë, sepse pavarësisht nga data e skadencës, nuk jeni kurrë të sigurt nëse keni blerë mish të freskët.

Një grua ka treguar në një rrjet social se çdo herë do të blini copën më të freskët të mishit dhe nuk ka të bëjë me datën e skadencës.

Ajo zbuloi se ekziston një truk kur bëhet fjalë për blerjen e mishit, si të merrni çdo herë mishin e pulës dhe viçit sa më mirë.

“Vetëm një këshillë e vogël, kur blini mish dhe shikoni mishin përmes paketës, ndjeni nëse është i mirë”, u tha ajo 25,000 ndjekësve të saj në TikTok.

Më pas ajo tregoi se çfarë duhet të kenë kujdes adhuruesit e mishit. Nëse ka ajër në paketë dhe gjithçka është në flluska, ajo tha ta linte në rafte. Ajo këmbënguli se ajri në paketimin plastik nënkuptonte se mishi kishte ndryshuar temperaturën “shumë shpejt”.

“Gjithmonë shmangni blerjen e mishit që fryhet kështu”, këshilloi ajo.

Kategoritë
Të ndryshme