Njihuni me Youtuberin më i njoftshëm në Balkan

Krajisnik Omer Nadarevic Omço është bërë kohët e fundit youtuber-i më i njohur në Ballkan dhe ai e ka zgjeruar biznesin e tij në Shtetet e Bashkuara.

Supozohet se ai fiton një shumë të konsiderueshme parash në muaj nga reklamat në atë platformë. Ideja e Omer Nadareviç ishte të paraqiste humor në YouTube në mënyrën Krajina, dhe nga 2009 deri më sot në B&H primare. kanali grumbulloi dy milion abonentë dhe gati 1.1 miliard shikime.

Në janar të vitit të kaluar, Omço i njohur në Shtetet e Bashkuara krijoi kanalin FATTv, në të cilin arriti dyfishin e rezultatit në vetëm një vit sesa në Bosnjë dhe Hercegovinë. tregu. Në një vit, Omço mblodhi 3.84 milion abonentë dhe dy miliardë e gjysmë shikime në kanalin amerikan.

Sipas SocialBlade, e cila analizon përdoruesit e YouTube dhe përmbajtjen e tyre, Omčo mund të fitojë një mesatare prej 93,800 deri në 1,5 milion dollarë në muaj, pasi YouTube paguan 0,25 deri 4 dollarë për 1000 shikime, të cilat mund të ndryshojnë në varësi të popullariteti i kanalit, trendi, përmbajtja, audienca nga vjen dhe një numër algoritmash të tjerë.
Në një intervistë për Klix.ba, Kenan Kurdić, një ekspert marketingu, theksoi se Omčo dhe YouTube të tjerë janë, në fakt, kryesisht biznesmenë. “Ajo që është e rëndësishme të kuptohet, pa marrë parasysh se çfarë mendoni për ta, Omço dhe ai janë si të gjithë biznesmenët dhe pastaj gjithçka tjetër.
Zgjerimi i” tregut “, nëse mund ta quajmë kështu, në SHBA, përfaqëson një mundësi shtesë për fitime shumë më të larta YouTube fiton para nga kompanitë që paguajnë për të reklamuar në platformë dhe paguan krijuesit e përmbajtjes së saj bazuar në disa kritere, por një nga më të rëndësishmet është se nga vjen audienca që i shikon ato “, thotë Kurdić, duke shtuar: “Ekziston një segmentim shumë i qartë.
Kështu që ju do të fitoni më shumë para për 1,000 shikime nëse videot tuaja shikohen në SH.B.A., Kanada dhe vende të tjera të zhvilluara, dhe shumë më pak nëse audienca juaj vjen nga BiH dhe vendet e tjera më pak të zhvilluara. Arsyeja kryesore për këtë. është ndryshimi në fuqinë blerëse të popullsisë, sepse një amerikan mesatar fiton shumë më shumë se mesatarja boshnjake dhe herzegovinase, etj.
” YouTube paguan një mesatare prej 0.20 dollarë për 1.000 shikime për shikimin e përmbajtjes në BiH, ndërsa 1.000 shikime në SH.B.A kushton mesatarisht 1.87 $, por kjo shumë ndryshon gjithashtu në varësi të kanalit, përmbajtjes, shikimeve të vazhdueshme të përmbajtjes, vendit të shikimit përmbajtja dhe një sërë faktorësh të tjerë.
Psikologia Nermina Vehabović-Rudež në një intervistë për Klix.ba theksoi se ajo për të cilën njerëzit mendojnë mund të jetë marrëzia më e madhe, por kur kjo marrëzi gjen një audiencë, bëhet një mënyrë për të fituar para dhe biznes.
“Ne nuk mund ta ndalojmë, prindërit mund të kontrollojnë vetëm përmbajtjen. Ju keni gjëra të mira brenda këtyre videove dhe kjo duhet të theksohet, por gjithashtu disa gjëra që nuk janë për fëmijë ose të rinj.
Kur të rriteni, mund të shikoni atë që dëshironi, qeshni apo analizoni. ka një audiencë që do ta konsiderojë interesante, disa jo, por sasia e shikueshmërisë na bën të vendosim se çfarë është interesante për ne dhe kjo flet për nivelin tonë të zhvillimit “, tha Vehabović-Rudež
Ajo shtoi se çdo prind duhet të shikojë të njëjtën përmbajtje si fëmijët dhe të nxisë nëse nuk është adekuate dhe e përshtatshme për moshën e tyre. Fjalia “Nuk ka rëndësi, le ta shikojë”, me fjalët e saj, ka lidhje të shkëlqyera sepse fëmijët janë sfungjer.
“Fëmijët erdhën tek unë që i njihnin dialogët dhe monologët e Izet Fazlinoviç”, thotë bashkëbiseduesi ynë.
Nga aspekti sociologjik i numrit të provimeve dhe pajtimtarëve në SHBA në lidhje me numrin e pajtimtarëve dhe provimeve të kanalit Omčina në BiH, Vehabović-Rudež thotë se ne nuk i kuptojmë vlerat e tyre dhe mënyrën se si jetojnë.
“Ndoshta Amerikanët janë të interesuar për atë që është fëminore për ne, dhe kjo është Amerikanët që janë të paarsimuar, të cilët nuk e dinë kush është presidenti i tyre.
Ballkani është disi ndryshe, mbase ne jemi kritikë ndaj vetes, por ne jemi në qendër të Evropës dhe kështu zhvillohemi. ata dihet që kanë ekstreme në të menduarit dhe sjelljen e tyre, por kjo nuk ndikon në sistemin dhe cilësinë e jetës “, përfundoi Vehabović-Rudež në një intervistë për Klix.ba.

 

Kategoritë
Të ndryshme