Një opozitar i ri për Vuçiçin, Peshkopi Gregorije hyn në politik

Opozita e shpërndarë serbe duhet të bashkohet nga grindjet politike dhe mashtrimet, askush tjetër përveç një kleriku, Peshkopi Grigorije. Ish-udhëheqësi ortodoks i Hercegovinës ka njoftuar publikisht angazhimin e tij politik.

Nuk ka asnjë njeri që mund të jetë një shpëtimtar, është e nevojshme të krijojmë një sistem në mënyrë që të mos kërkojmë një shpëtimtar çdo herë, tha peshkopi aktual i Dusseldorf dhe Gjermanisë, ku Gregory ka kaluar ditët e tij në mërgim vitet e fundit, duke shtuar se ai ka një plan për t’u mbledhur sa më shumë të rinj që janë të gatshëm të sakrifikojnë për Serbinë në mënyrë që të krijojnë një sistem në të cilin asgjë nuk do të varet nga një njeri.

Deklaratës se një numër i madh i njerëzve mendojnë se ai do të ishte një shpëtimtar, ai u përgjigj se ai e di “se është një pyetje interesante për njerëzit”, por që nuk ka asnjë njeri që mund të jetë një shpëtimtar, raporton portali nova.rs.

Duke ditur deklaratat e tij të mëparshme dhe kundërshtimin e hapur ndaj Aleksandar Vuçiq dhe politikën qeverisëse të SNS, shumë në Serbi e përjetuan këtë si fillimin e një kapitulli të ri në politikën e ndenjur atje.

Disa pretenduan se roli i Grigorije ishte këshillues dhe e krahasuan atë me atë të mësuesit të tij shpirtëror Amfilohije në Malin e Zi, duke thënë se Grigorije po krijonte Krivokapiç Serb.

Në çdo rast, përshtypja është se Grigorije e preferuar e njerëzve është një kundërshtar i bërë me porosi, veçanërisht sepse opozita pas Tadiqit nuk duket se i njeh dhe pranon udhëheqësit klasikë.

Kategoritë
LajmeRajoni