Nëse keni ëndërr për këto pesë gjëra, nuk duhet t’i lini pas dore ëndrrat tuaja

Ekspertët besojnë se ëndrrat kanë aftësinë të pasqyrojnë përvojat, dëshirat, shpresat dhe frikën tonë individuale.

Ëndrrat mund të ofrojnë njohuri për nënndërgjegjen tonë, si dhe të sfidojnë besimet tona të paramenduara, duke na lejuar të eksplorojmë mënyra të reja për t’iu qasur çështjeve sfiduese.

Po mbytesh ose është përmbytje

Kjo mund të jetë një shenjë se jeni shumë i thellë në një marrëdhënie, problem ose mentalitet dhe është bërë një luftë dhe po ju vështirëson frymëmarrjen, shpjegon Lauri Loewenberg, një analiste profesioniste e ëndrrave.

“Pyetni veten se çfarë po përkeqësohet në jetën tuaj. Është një paralajmërim nga nënndërgjegjja juaj për të gjetur një mënyrë për të lehtësuar situatën përpara se ajo të pushtojë plotësisht jetën tuaj dhe t’ju tërheqë në një depresion të thellë,” shton ai.

Megjithatë, ëndrrat e mbytura dhe përmbytja mund të jenë gjithashtu përgjigja e trupit tuaj ndaj apneas së gjumit.

“Nëse jeni mbipeshë dhe e shihni shpesh këtë ëndërr, unë do të rekomandoja një studim gjumi në mënyrë që të diagnostikohet dhe trajtohet”, këshillon Loewenberg.

Një zjarr në shtëpi

Nëse ëndrra juaj përmban zjarr në çdo kapacitet, mund të jetë një shenjë se keni të bëni me zemërim ose një situatë shumë urgjente.

“Kur ka një zjarr, në ëndrrën tuaj, në shtëpinë tuaj, ky është një flamur i madh i kuq që jeni në prag të djegies. Nëse ka një problem që mund të identifikohet në makthet ose ëndrrat tuaja, mendoni të identifikoni burimin e stresin ose ankthin që po përjetoni dhe ndërmerrni hapa për t’i reduktuar ato në mënyrë që të mos ndërhyjnë në jetën tuaj të përditshme dhe gjumin”, këshillon Shelby Harris, psikologe klinike e licencuar dhe drejtoreshë e shëndetit të gjumit në Sleepopolis.

Ëndrrat me zjarr janë gjithashtu të zakonshme gjatë menopauzës dhe mund të jenë një reagim ndaj luhatjeve të temperaturës së trupit tuaj.

Ju ëndërroni për gjak

Kjo mund të jetë një shenjë se ju jepni më shumë sesa merrni. Ju mund të shpenzoni më shumë para se sa keni, duke i dhënë shumë dikujt që nuk ju përgjigjet, ose po bëni më shumë përpjekje për një punë ose projekt që nuk jep rezultat.

“Sa më shumë gjak të ketë, aq më i varfëruar jeni në jetën reale. Ashtu si gjaku, ju keni vetëm një sasi të kufizuar kohe, parash dhe energjie,” shpjegon Loewenberg.

Ju shihni gjarpërinjtë ose merimangat

“Ëndrrat, qofshin makthet apo ëndrrat e kthjellta, shpesh mund t’i atribuohen shkaqeve dhe problemeve sociale ndaj të cilave jemi të ekspozuar në baza ditore”, shpjegon Dr. Gluss.

Nga racizmi dhe seksizmi te homofobia, mjediset toksike mund të shkaktojnë makthe në mënyra tinëzare. Kjo mund të shfaqet në gjendjen tonë të gjumit si tema të përsëritura ose momente terrori.

Një shembull është të ëndërroni merimangat ose gjarpërinjtë, që mund të nënkuptojë se keni të bëni me një narcisist në jetën reale. Gjarpërinjtë zakonisht përfaqësojnë burra helmues për shkak të formës së tyre, ndërsa merimangat shpesh simbolizojnë “gratë që thurin një rrjet gënjeshtrash dhe kapin viktimat e tyre.

Frenat tuaja nuk funksionojnë

Nëse ëndërroni një automjet në të cilin frenat nuk funksionojnë, përpiquni të kuptoni se ku në jetën tuaj duhet të ngadalësoni ose ndaloni. Mund të jetë një marrëdhënie, shpenzime parash, mendime negative, gënjeshtra jashtë kontrollit ose zakone të këqija si pirja e duhanit, pirja e duhanit ose ngrënia e tepërt.

Edhe pse duhet t’i kushtoni vëmendje këtyre ëndrrave që nuk mund t’i injoroni, mbani mend se “jo të gjitha ëndrrat janë të njëjta në interpretim dhe është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje intuitës suaj kur të kuptoni se çfarë mund të nënkuptojnë ëndrrat tuaja.

 

Kategoritë
Të ndryshme