Murgu në një manastir malazez i ra “këmbanës së vdekjes” Gjukanoviqit

Pas zgjedhjeve presidenciale në Mal të Zi, në rrjetet sociale është shfaqur një video e murgut Pavle Kondiq, e cila i bie “gjurit të vdekjes” për presidentin në largim Milo Gjukanoviq, së bashku me komente morbide.

Videoja është realizuar në Manastirin Stanojevići afër Budvës, i cili i përket Kishës Ortodokse Serbe.

“Po thërras vdekjen Milo, të shkojë në koshin e plehrave të historisë, gjakatar. Krimineli nuk u shërua kurrë, Zoti e gjykoi me masën më të rreptë, sa vëllezër u grind dhe goditi vendin e shenjtë”, thotë Kondiq në videon, dhe një nga priftërinjtë i përgjigjet “Gëzuar rrugën e tij”.

Mitropolia e Malit të Zi dhe Litoral njoftoi se Kondiqi do të mbajë përgjegjësi kanonike për keqpërdorimin e kambanave të kishës.

“Për shkak të veprimit arbitrar dhe të papërshtatshëm të murgut Pavle në manastirin Stanjevići në natën e zgjedhjeve të 2 prillit 2023, Mitropolia e Malit të Zi dhe Litoral dënon një akt të tillë, i cili në asnjë mënyrë nuk është në përputhje me rregullat e monastisë. shërbimi dhe jeta monastike. Për shkak të keqpërdorimit të dukshëm të kambanave të kishës, murgu i lartpërmendur do të mbajë përgjegjësinë kanonike”

Kategoritë
LajmeRajoni