Këto janë sendet që nuk duhet t’i mbani nën lavaman, zëvendësojini me koshin e plehrave

Ruajtja e kuzhinës është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë kuzhinën tuaj të duket më e rregullt. Megjithatë, raftet bosh nuk do të thotë që ju duhet të lini disa artikuj atje. Kjo vlen veçanërisht për hapësirën nën lavaman.

Në disa familje, hapësira nën lavamanin e kuzhinës shërben si ruajtje kryesore për gjithçka, nga furnizimet e pastrimit te llambat dhe bateritë, por fatkeqësisht, kushtet nën lavaman nuk janë të sigurta.

Një nga gjërat më të rëndësishme që nuk duhet mbajtur nën lavaman janë pajisjet elektroshtëpiake. Pavarësisht se janë shkëputur, ky nuk është një vend i mirë për ta, sepse tubacionet mund të dështojnë dhe uji mund t’i dëmtojë.

Gjërat që janë të ndezshme duhet të shmangen, dhe kjo i referohet të gjitha llojeve të alkoolit, aerosoleve, llaqeve, tretësve, holluesve dhe agjentëve të tjerë pastrimi.

Shmangni mbajtjen e ushqimit edhe nën lavaman dhe kjo vlen për të gjitha llojet e ushqimeve, madje edhe ato të destinuara për kafshët tuaja shtëpiake. Arsyeja pse ata nuk i përkasin atje është sepse ajo hapësirë ​​tenton të krijojë lagështi dhe myk të mundshëm. Për të njëjtën arsye, as në këtë vend nuk duhet të lini pjata.

As nën lavaman nuk ka vend për llamba, sepse një rrjedhje e mundshme uji mund të shkaktojë keqfunksionimin e tyre. Gjithashtu, shmangni ruajtjen e peshqirëve të letrës nën lavaman, pasi ato mund të bëhen të lagura dhe të pista.

Por ka ende shumë gjëra që janë krejtësisht të sigurta për t’u mbajtur nën lavaman. Vendosni një kosh plehrash ose kosh riciklimi nën lavaman dhe gjithashtu mund të mbani aty qese plehrash dhe sfungjerë rezervë.

Kategoritë
Të ndryshme