Izraeli akuzoi Musk për antisemitizëm për shkak të mesazhit për Soros, multimiliarderi foli sërish

Ministria e Jashtme e Izraelit ka reaguar pasi multimiliarderi Elon Musk i tha gjithashtu multimiliarderit George Soros se ai e urren njerëzimin.

Në reagimin e tyre, ata theksuan se mesazhi i Musk ishte i lidhur me antisemitizmin dhe theksuan se ai nxiti, siç thanë ata, një vërshim të teorive konspirative antisemite. Ata deklaruan se rrjeti social Twitter, përmes të cilit Musk ka dërguar mesazhin dhe në pronësi të Musk, nuk po bën asgjë për ta zgjidhur këtë problem.
Të tjerë gjithashtu dënuan mesazhin e Musk për 92-vjeçarin Soros, pas të cilit Musk foli sërish. Tani ai ka thënë se do të thotë çfarë të dojë, edhe nëse i kushton.

CNN dhe gazeta izraelite Jerusalem Post paralajmëruan se kjo është një deklaratë e rrezikshme që mund të nxisë më tej teoritë konspirative antisemite. Soros është shpesh subjekt i këtyre teorive.

Përveç kësaj, Musk e krahasoi atë me Magneton, zuzarin e filmit “X-Men”. Ai e bëri këtë pasi Soros shiti një pjesë të vogël pronësore në Tesla, drejtor i së cilës është Musk. Në fakt, vetë Musk shiti një numër të madh të aksioneve të Tesla-s, dhe atë në një kohë humbjesh të mëdha në Twitter. Megjithatë, ai është ende aksionari më i madh në Tesla.

Kategoritë
BotaLajme