Grenell dëshiron të rinovoj ndërtesën e Shtabit të Përgjithshëm në Beograd

Ish i dërguari special i Presidentit të SHBA Donald Trump për të Richard Grenell i Kosovës tha se ai mbetet i përqendruar në ndihmën ekonomike dhe politike për Ballkanin, megjithëse nuk është më në shërbimin civil aktiv.

Në një intervistë me Beogradin e sotëm Blic, ai theksoi se ishte veçanërisht i angazhuar në gjetjen e partnerëve që do të ndihmonin në rindërtimin e ndërtesës së Shtabit të Përgjithshëm në Beograd, e cila ishte dëmtuar rëndë në bombardimet e NATO-s në 1999.

“Kjo ndërtesë u kujton njerëzve të kaluarën, dhe jo miqësisë aktuale midis Amerikës dhe Serbisë dhe një të ardhme të përbashkët,” vuri në dukje Grenel.
Ai vlerësoi se Serbia ka një vend në Evropë, si dhe se meriton një rrugë më të shpejtë drejt anëtarësimit në BE.

“Unë besoj se Serbia nuk ka nevojë për atë, por evropianët duhet ta duan Serbinë, e cila është e gjallë, moderne, e madhe, e përparuar dhe e mbushur me njerëz të zellshëm dhe të bukur,” tha Richard Grenel, raporton Tanjug.

Kategoritë
LajmeRajoni