Gjermanët përpiqen të përhapin krishterimin në zonën e tërmetit

Turqia ka 12 ditë që po lufton me fatkeqësinë e shekullit.

Fatkeqësia, epiqendra e së cilës ishte Kahramanmaraş, ishte efektive në 11 provinca gjithsej.

Tërmeti, i cili shkaktoi shkatërrime të mëdha, mijëra humbje jetësh dhe plagosi shumë qytetarë, ishte në axhendën e botës.

Ekipet, të cilat morën pjesë me një përpjekje të madhe që në momentin e parë në kërkim-shpëtim, arritën të nxjerrin nga rrënojat shumë viktima të tërmetit.

Plagët janë shëruar

Mijëra qytetarë vullnetarë shkuan në zonën e fatkeqësisë dhe plotësuan nevojat e tyre në ngjarjen e dhimbshme ku Turqia u shtyp.

Në ditët e sotme po kryhet një punë e ethshme në terren.

Në rajonin ku ofrohen ndihma nga e gjithë bota, po bëhen përpjekje të mëdha për shërimin e plagëve të viktimave të tërmetit.

Duke luftuar për fëmijët

Një luftë më vete po bëhet për fëmijët më të prekur nga tërmeti. Këndet e lojërave janë krijuar nga qytetarë vullnetarë për t’i ndihmuar ata të kalojnë ditët e vështira.

Ndërsa po luftonim me fatkeqësinë e dhimbshme të përjetuar në këtë kontekst, një incident u bë rend dite.

Misionarët gjermanë

Gjermanët morën materialet e nevojshme për të prekurit nga tërmeti në rajon.

Kartat me fjalët “Jezusi të do” brenda çanta shkaktuan shqetësim në zonën e fatkeqësisë.

“Për hir të Zotit, le të jemi vigjilentë”

Vullnetarët që hapën pakot u tronditën nga ajo që panë. Duke vënë re se puna misionare po bëhej, një grua i regjistroi ato momente dhe përdori thëniet e mëposhtme:

Miq, vendosëm të vizitojmë zonën përreth në Kahramanmaraş dhe të vizitojmë çadrat. Hymë në kopshtin e një shkolle. Gjermanët kanë përgatitur këtu kartat “Jezusi të do”. Ata luajnë fëmijë, nuk kanë leje. Ata erdhën këtu për të kryer veprimtari misionare. Për hir të Zotit kemi mësues me pagesë, ata që nuk janë në detyrë, gjithçka, çdo mundësi është këtu. AFAD ka çadra, nëse thua se ke ardhur për të ndihmuar. Vendi po bën një luftë këtu. Për hir të Zotit, le të jemi vigjilentë.

Paketat fetare të mbledhura

Kur kjo situatë shkaktoi një reagim në zonën e fatkeqësisë, zyrtarët e Diyanet-it morën masa.

Më pas, nisi të mblidhte një nga një pakot që misionarët shpërndanin me pretekstin për të ndihmuar të prekurit nga tërmeti.

Këto momente janë kapur edhe në kamera.

Kategoritë
BotaLajme