“Beretat e Gjelbërta” po organizojnë protesta në linjën ndër-entitare rreth Sarajevës më 9 janar

Shoqata “Beretat e Gjelbërta” ka dërguar një kërkesë zyrtare për ndalimin e qarkullimit për shkak të protestës që është planifikuar të organizohet më 9 janar nga ora 08:00 deri në orën 19:00.

Pasi përfaqësuesit e shoqatave të veteranëve dhe organizatave joqeveritare nga Sarajeva iu drejtuan dje publikut lidhur me shpalljen e Ditës jokushtetuese të RS-së në Sarajevën Lindore, sot shoqata “Beretat e Gjelbra” zyrtarisht i ka dërguar kërkesë MPB-së së KS-së që të ndalojë trafiku për të organizuar një protestë 9 janar.

Kujtojmë se Muhamed Švrakiq, kryetari i Shoqatës së Beretave të Gjelbërta, dje në një konferencë për media paralajmëroi opinionin se do t’i bëjë thirrje qytetarëve që të vendosin barrikada në vijën administrative të këtij subjekti.

Ndaj kësaj deklarate ka reaguar MPB-ja e KS-së. Ata theksuan se ditët e fundit në hapësirën publike janë shfaqur informacione që kanë shkaktuar vëmendjen dhe shqetësimin e caktuar të qytetarëve. Ai u bëri thirrje shoqatave që të mos kontribuojnë në krijimin e një atmosfere frike.

Kategoritë
LajmeRajoni