Anija e parë e armatosur pa pilot e Türkiye-s nis testet detare me motor vendor

Pritet që konfigurimi i parë i serisë ULAQ të dorëzohet në tremujorin e fundit të vitit të ardhshëm.

Prototipi i anijes së parë të armatosur pa pilot të Türkiye-s, ULAQ, kaloi testet detare të premten me një motor të ndërtuar në vend.

Duke marrë pjesë në Panairin Ndërkombëtar Detar dhe të Aviacionit Langkawi (LIMA 2023) në Malajzi, kompania turke e industrisë së mbrojtjes “Meteksan Defense” publikoi imazhet e para të testeve detare të ULAQ.

Prototipi i fundit i ULAQ është më i madh se i pari dhe është pajisur me një motor të zhvilluar nga kompania turke e makinerive Tumosan, duke zëvendësuar motorin e mëparshëm me helikë e cila mundëson që anija të funksionojë me shpejtësi të lartë në ujëra të cekëta.

Seria ULAQ, i zhvilluar në bashkëpunim me kompanitë turke të industrisë së mbrojtjes dhe kantierin detar Ares në provincën jugore të Antalya-s të Türkiye-s, lundroi në det për herë të parë, treguan pamjet.

Konfigurimi i parë i ULAQ pritet të dorëzohet në tremujorin e fundit të vitit.

Kategoritë
BotaLajme