6 faktet interesante për 17 shkurtin

Në ditën kur shteti i Kosovës feston 15-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë nuk kanë munguar as urimet nga përfaqësues më të lartë të shteteve mike.

Por për të njohur më shumë këtë datë historike do të keni mundësinë të lexoni 11 fakte, që pak kush mund t’i dinte për Pavarësinë e Kosovës.

Fakte mbi 17 shkurtin:

-Me rastin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, ju sjellim 6 fakte rreth ditës historike të 17 shkurtit 2008.

-Pavarësia e Kosovës është shpallur më 17 shkurt 2008, në orën 15:39 minuta.

-Dizajnues i flamurit dhe i stemës së Kosovës është Muhamer Ibrahimi.

-Të parët që nënshkruan deklaratën e pavarësisë së Kosovës ishin: presidenti Fatmir Sejdiu, kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi, si dhe kryeministri i vendit, Hashim Thaçi.

-Shtetet e para që njohën Kosovën si shtet pas shpalljes së pavarësisë ishin: Kosta Rika, SHBA, Franca, Afganistani, Shqipëria, Turqia, Britania e Madhe etj.

-Pergamena e vjetër 200-vjeçare, në të cilën është nënshkruar Deklarata e Pavarësisë së Kosovës, gjendet në zyrën e kryetarit të Kuvendit.

Kategoritë
LajmeVendi