Zyra e ambasadës ruse u hap në Banja Luka, foli Lavrov përmes video-lidhjes

Ambasadori rus në BeH Igor Kalabuhov dhe presidenti i RS Milorad Dodik hapën sot Zyrën e Ambasadës së Federatës Ruse në Banja Luka.

Para kësaj, u këndua himni kombëtar rus dhe u ngrit flamuri i Federatës Ruse në një shtizë flamuri gjashtë metra të lartë.

Në ceremoninë solemne folën ambasadori Kalabuhov dhe presidenti i entitetit Dodik, ndërsa përmes videolidhjes foli edhe ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.

Në ceremoni morën pjesë, ndër të tjera, Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Republikës Srpska Nenad Stevandić, kryeministri Radovan Višković, ministra në Qeverinë e RS, Presidentja e Këshillit të Popullit Srebrenka Golić, deputetë të Asamblesë Kombëtare, përfaqësues të RS-së në institucionet e Bosnje-Hercegovinës, eminenca e tij Peshkopi Jefrem i Banja Lukës, presidenti i ANURS Rajko Kuzmanoviç.

Ndërtesa e Zyrës së Ambasadës Ruse ndodhet në rrugën Dr. Mladen Stojanoviq.

Me rastin e hapjes së Zyrës dhe Ditës së Rusisë – më 12 qershor, në hotelin “Bosna” në Banja Luka në ora 14:00, do të mbahet një pritje formale me nikoqirë të ambasadorit Kalabuhov.

Me hapjen e një përfaqësie të re diplomatike të Federatës Ruse, si degë e Ambasadës së origjinës në Sarajevë, Rusia do t’i bashkohet vendeve që tashmë kanë zyrat e tyre në Banja Luka.

Në maj 2022, Qeveria e Rusisë pranoi propozimin për hapjen e Zyrës së Ambasadës Ruse në Banja Luka.

Kategoritë
LajmeRajoni