Vuçiq: Ata që po armatosin Kosovën do të mbajnë përgjegjësi

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, gjatë një vizite në punimet për rinovimin e qendrës multifunksionale kreativo-inovatore Lozhionica, ka thënë se shpreson që të gjithë ata që armatosin Kosovën në kundërshtim me rezolutën 1244 do të mbajnë përgjegjësi.

Vuçiq iu doli në mbrojtje edhe terroristëve që kryen sulmin e 24 shtatorit në Banjskë, duke i quajtur mbrojtës të votrës së tyre.

“Dhe në lidhje me Banjskën, kemi ardhur në përfundim se të gjithë ata që armatosin FSK-në dhe që shkelin Kartën e OKB-së mendojnë se nuk do të mbajnë kurrë përgjegjësi për të. Ju intereson si ta dënoni Serbinë sepse disa serbë e mbrojtën votrën. Ata që kanë shkelur ligjin do të përgjigjen para gjykatave kompetente”.

“Ju keni sjellë shtiza dhe nuk e di çfarë tjetër në Kosovë, ilegalisht dhe nuk përgjigjeni për asgjë”, vazhdoi Vuçiq, duke shtuar se si president do të jetë gjithmonë mbrojnë interesat e Serbisë.

Ai shtoi se detyra e tij është të mbrojë Serbinë dhe serbët e Kosovës.

“Për të mbrojtur popullin tonë në Kosovë, gjë që do të vazhdoj ta bëj. Besoj se do të kemi një pjesëmarrje edhe më të madhe në zgjedhjet e ardhshme”, tha ai.

Siç thekson ai, nuk pret që dikush nga jashtë t’I japë gjykime për vullnetin e popullit serb.

“Për mua ka rëndësi vendimtare gjykata e popullit tim, jo ​​gjykata e fuqive të mëdha që do ta shkatërronin vendin tonë sepse nuk u pëlqen qëndrimi ynë ndaj Kosovës, sepse nuk u pëlqen qëndrimi ynë ndaj Rusisë apo Kinës. Ju pëlqen të përcillni Viola von Cramon, të gjithë urrejtësit më të këqij të Serbisë. A ka ndonjë prej tyre që nuk insiston që ne duhet ta njohim Kosovën? Asnjë. A ka ndonjë prej tyre që nuk insiston që ne duhet të vendosim menjëherë sanksione Për Rusinë? Nuk ka asnjë “A ka njeri që nuk ka nënshkruar gjërat më të këqija për ne pas Banjskës. Ata janë gjithmonë kundër Serbisë dhe gjithmonë kanë nënshkruar gjithçka kundër nesh”, tha Vuçiq.

Kategoritë
LajmeRajoni