Vjena kërkon 21,000 punonjës të rinj deri në vitin 2030

Me rreth 67,000 punonjës, Qyteti i Vjenës është një nga punëdhënësit më të mëdhenj në Austri dhe konkurron me shumë kompani për kandidatë për punë të trajnuar mirë dhe të talentuar.

Tashmë është në kërkim të punonjësve të rinj dhe mundësitë e punësimit po prezantohen sot në Bashkinë. Nën moton “Ne punojmë në Vjenë”, qyteti prezantohet si një punëdhënës modern dhe i orientuar drejt së ardhmes në panairin e parë të madh të punësimit të sotëm.

Arritjet e reja në fushën e mbrojtjes së klimës dhe teknologjisë, zhvillimit të popullsisë dhe daljes në pension sigurojnë plotësimin e zëvendësimeve të nevojshme, por edhe hapin fusha të reja pune. Deri në vitin 2030, ka një nevojë të veçantë për punëtorë në profesionet teknike, si dhe në fushat e mbrojtjes së klimës dhe burimeve të rinovueshme të energjisë, si dhe të punës sociale dhe arsimit.

“Përshkrimet e punës në administratën e qytetit të Vjenës janë po aq të ndryshme sa qyteti ynë – nga puna në natyrë në shumë fusha sociale, teknike dhe dixhitale, ne ofrojmë vende pune klasike dhe inovative me kuptim. Mundësitë për avancim janë të shkëlqyera dhe siguria dhe pajtueshmëria e punës, koha e lirë dhe familjet flasin vetë”, thekson kryebashkiaku Michael Ludwig.

Gjithashtu kërkohet personel i përshtatshëm në fushën e shëndetësisë, pedagogjisë, IT, infrastrukturës dhe sigurisë, si dhe aktivitete të ndryshme shërbimi, të cilat prezantohen në panair në zona të veçanta tematike.

Kategoritë
BotaLajme