U shfaq një foto e njeriut me hundën më të gjatë në botë, e gjatë 19 centimetra

Një foto e një njeriu që jetoi në shekullin e 18-të është bërë befas e njohur në rrjetet sociale dhe tregon një njeri që ishte pronari i hundës më të gjatë në botë, 19 centimetra e gjatë.

Numri i rekordeve të pazakonta botërore të njohura në Librin e Rekordeve Guinness, që lidhen me trupin e njeriut, është i panumërt. Nga personi më i gjatë tek ai më i shkurtër, ata me mustaqet, thonjtë, qerpikët më të gjatë, tek ata me duart apo këmbët më të gjata.

Megjithatë, nëse ndonjëherë e keni pyetur veten se kush është personi me hundën më të gjatë dhe si duket, atëherë ky postim do të jetë me interes të veçantë për ju.

Përkatësisht, hunda më e gjatë në botë i përkiste cirkut anglez Thomas Wedders. Fotografia e tij u shfaq në llogarinë Historic Vids në Twitter, duke u kujtuar njerëzve të sotëm historinë e një njeriu, hunda e të cilit ishte e gjatë 19 centimetra.

Fotografia është në fakt një figurë dylli e trupit të sipërm të Thomas, e cila ndodhet në Muzeun e Ripley’s Believe It Or Not.
“Ka raporte historike që Thomas Wedders, i cili jetoi në Angli gjatë viteve 1770 dhe ishte anëtar i një cirku udhëtues, kishte një hundë 19 cm të gjatë”, thuhet në faqen zyrtare të Librit të Rekordeve Botërore Guinness.

Postimi i shpërndarë në Twitter u bë viral dhe shumë përdorues u befasuan nga pamja e burrit.

Detajet e jetës së Thomas nuk dihen, megjithatë, besohet se interpretuesi i cirkut vdiq në Yorkshire në fillim të viteve 50.

Hunda e tij do të konsiderohej një rast ekstrem i hipertrofisë – termi mjekësor për zmadhimin anormal të një organi, pjesë ose indi për të rritur madhësinë e qelizave që e përbëjnë atë.

Se Thomas është shumë i patejkalueshëm në “garën” për hundën më të gjatë në botë, tregon edhe fakti se ky rekord, mes njerëzve të gjallë, aktualisht i përket një turku të quajtur Mehmet Ozyurek. Hunda e tij është 8.80 cm dhe është verifikuar një vit më parë, më 13 nëntor 2021.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme