Trajnerja e qenve paralajmëron: Këto pesë raca nuk janë aspak për fillestarët

Një qen është një përgjegjësi dhe shqetësim i madh, kështu që vendimi për të marrë një kafshë shtëpiake është shumë serioz.

Kur konsideroni një racë, është e rëndësishme të përmbaheni nga fokusimi vetëm në pamjen. Ka shumë më tepër faktorë që përcaktojnë përputhshmërinë tuaj me karakterin e një qeni. Dhe padyshim më e madhja është përvoja juaj si pronar.

@ksdogtraining

Pt 1 This is my personal opinion as a trainer if 10 years #greenscreen #dogmom #dogmomthings #dogsoftiktok #dogtrainersoftiktok #spoilyourdog #trainingtips

♬ original sound – ksdogtraining

Për fat të mirë, ka shumë zgjedhje dhe njerëz që mund t’ju këshillojnë. Trajnuesja e qenve Karlee Stark publikoi një video në të cilën zbuloi se cilat pesë raca nuk janë aspak një zgjedhje e mirë për fillestarët.

5. Haski

Karlee nuk e rekomandon këtë racë për fillestarët, sepse ata janë të zhurmshëm dhe kanë shumë energji.

“Plus, ata derdhen si asnjë racë tjetër në botë,” shtoi ajo.

4. Bariu gjerman

“Mos më keqkuptoni, unë dua ta kem vetë këtë qen një ditë, por nuk do t’i rekomandoja për fillestarët. Ata janë qen pune dhe duhet të kenë një pronar me përvojë,” shpjegoi Karlee.

3. Bariu belg

Karlee thotë se do të donte ta kishte edhe këtë qen, por ata janë dy herë më kërkues se barinjtë gjermanë.

“Unë kurrë nuk do t’i rekomandoja ato për fillestarët,” thotë ajo.

2. Pitbull

“Ata mund të jenë qen të shkëlqyeshëm, por janë shumë energjikë, duhet të punoni me ta dhe shpesh kanë shumë probleme shëndetësore. Unë i quaj ‘faturat mjekësore në këmbë'”, thotë Karlee.

1. Rottweilers

“Unë kurrë nuk do t’i rekomandoja ato për fillestarët.

“Nëse nuk janë rritur siç duhet që në fillim, mund të kenë shumë pasiguri dhe të jenë agresive”, përfundoi Karlee.

Kategoritë
FunTë ndryshme