Telashet e Juventusit nuk kanë fund, nesër mund të mbeten sërish pa pikë

Juventusi tashmë mund të përballet me një penallti të re nesër, e cila këtë herë në vend të 15, duhet të arrijë në minus 12 pikë.

Gjegjësisht, Gjykata Federale e Apelit të Italisë nesër do të ketë një seancë të re lidhur me skandalin lidhur me blerjen e paligjshme të fitimeve kapitale të skuadrës nga Torino.

Pikërisht për këtë arsye Zonjës së Vjetër Zimus iu zbritën fillimisht 15 pikë, të cilat më pas iu kthyen.

Ndërkohë, prokuroria mblodhi prova të reja në bazë të të cilave sipas mediave italiane, bardhezinjtë këtë herë do të gjobiten me 12 pikë.

Nëse këto parashikime realizohen, sigurisht që Juventusi do të mbetet pa Ligën e Kampionëve dhe me shumë gjasa edhe pa Europën për sezonin e ardhshëm, gjë që do të ishte një goditje e madhe financiare për klubin më trofetar italian.

Gjithashtu, nga hetimet rezultoi se deklarata e drejtuesit të klubit gjatë pandemisë së koronavirusit nuk ishte e saktë. Juventusi më pas njoftoi se lojtarët kishin hequr dorë nga paga e katër muajve, por rezultoi se ishte vetëm një.

Problemet nuk mbarojnë me kaq, pasi UEFA po kryen një hetim të veçantë dhe nëse konstatohen parregullsi, Juventusi kërcënohet me sanksione të reja.

 

Kategoritë
Sport