Stadiumi më modern në Ballkan është gati për hapje, ndërtimi ka kushtuar 80 milionë euro

Në Osijek, pas më shumë se katër vitesh punë, stadiumi Pampas me vlerë 80 milionë euro më në fund ishte gati për hapje.

Skuadra e Stjepan Tomas do të luajë vetëm një ndeshje në Gradski vrt, stadiumi ku Osijeku luan që nga viti 1980 dhe më pas pas ndeshjes me Rijekën do të shkojë në stadiumin më modern në Ballkan.

Tashmë në stadium është vendosur një fushë me bar dhe këtë e kanë bërë ekspertët duke përgatitur fillimisht barin artificial për disa javë dhe më pas është vendosur një sipërfaqe me bar natyral.

“Jo shumë kohë më parë, ne përfunduam qepjen e barit artificial me një teknologji të veçantë, e cila e rendit lëndinë në mesin e lëndinave më të mira në botë, si Santiago Bernabeu, Marakana dhe Princes Park”, tha kryeinxhinieri Hrvoje Suçiq.

Në verë do të vijojë hapja zyrtare e stadiumit dhe tani për tani ka shumë gjasa që stadiumi të quhet “Opus”, sipas kompanisë së sponsorit kryesor të Osijekut.

Ndryshe, kapaciteti i stadiumit do të jetë 13.500, që është më pak se ai i Kopshtit të Qytetit, i cili mund të presë gati 20.000 njerëz.

Megjithatë, ky stadium do të ketë kuti luksoze në njërën anë, të katër tribunat do të jenë të mbuluara, dhe gjeografikisht stadiumi është jashtë qytetit afër lumit Drava.

Kategoritë
Sport