Si votuan rusët në Sarajevë dhe në pjesën tjetër të rajonit: Në Beograd nuk i besojnë Putinit

Siç pritej, Vladimir Putin fitoi bindshëm zgjedhjet në Rusi, duke siguruar mandatin e tij të pestë presidencial, por sipas rezultateve jozyrtare, ai nuk mori shumë mbështetje nga diaspora ruse në Serbi.

Sipas të dhënave paraprake nga shoqata vullnetare Glasaj u Jashtë, rreth 4700 persona me shtetësi ruse kanë arritur të votojnë në Beograd dhe emri i Putinit është rrethuar nga tre për qind e tyre, thonë ata.

Sipas organizatës Glasaj u Jashtë, Putin ka pasur një nga përqindjet më të ulëta të votave në Evropë në votimin në Serbi.

Kur bëhet fjalë për Sarajevën, shumica e rusëve ishin për Putinin. Nga ata 158 që kanë të drejtë vote, 122 votuan për Putinin, ose 77 për qind.

Në Podgoricë, 1500 rusë kishin të drejtë vote, vetëm 126 prej tyre, ose 8,4 për qind, votuan për Putinin, ndërsa Vladislav Davankov, ose 1,032 (68 për qind), mori më shumë vota.

Sa i përket Zagrebit, 328 kanë pasur të drejtë vote, 102 prej tyre kanë votuar për Putinin, pra 31 për qind, ndërsa në Kroaci më së shumti vota ka marrë Davankov, pra 158 (48 për qind).

Rezultatet ishin të ngjashme në Lubjanë, nga 510 rusë që kishin të drejtë vote, 183 ose 24 për qind votuan për Putinin, ndërsa 378 rusë në Slloveni votuan për Davankovin ose 51 për qind.

Sipas të dhënave nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Rusisë, Putin mori më shumë se 87 për qind të votave totale dhe fitoi një mandat të ri që do t’i lejojë atij të qëndrojë në pushtet deri në vitin 2030.

Kategoritë
LajmeRajoni