Serbia kërcënon të largohet nga Euro 2024 pas ngjarjeve në ndeshjen ndërmjet Kroacisë dhe Shqipërisë

Sekretari i Përgjithshëm i Federatës së Futbollit të Serbisë, Jovan Shurbatovic, ka konfirmuar se FSS do t’i kërkojë Federatës Evropiane të Futbollit (UEFA) dënimet më të rrepta për Kroacinë dhe Shqipërinë, tifozët e të cilëve brohoritën “Vrite Serbin”.

Federata e Futbollit të Serbisë do të kërkojë masat më të rrepta nga UEFA, edhe me çmimin e mos vazhdimit të garës. Kjo është skandaloze dhe ne nuk duam të ndodhë më. Ne duam që tifozët që bërtisnin slogane të papranueshme të ndëshkohen në mënyrë drakonike. Nuk e dimë saktësisht se çfarë do të thotë”, tha Shurbatovic në një deklaratë për RTS.
Ai shtoi se FSS do të apelojë në UEFA në lidhje me skenat nga ndeshja e djeshme ndërmjet Kroacisë dhe Shqipërisë, e cila përfundoi në barazim 2:2.

Kujtojmë se UEFA e ka dënuar më parë Serbinë për atë që ndodhi në ndeshjen me Anglinë.

“Edhe pse jemi dënuar, këto janë raste individuale. Ne jemi dënuar për shkak të një individi për fyerje raciste. Ne nuk jemi të tillë. Ne nuk duam t’i atribuohet tifozëve tanë. Ne i mirëpresim të gjithë me zemër të hapur dhe kjo është Ajo për të cilën jemi të njohur, i bëj thirrje Sllovenisë dhe Danimarkës që të jenë zotërinj”, tha Shurbatoviç.

Kategoritë
Sport