Qeveria e re me dy të sanksionuar brenda merr vulën e Kuvendit të Serbisë, Vuçeviq kryeministër

Deputetët e Kuvendit të Serbisë kanë zgjedhur sot pasdite Qeverinë e re të Serbisë, e cila do të udhëhiqet nga kryeministri Millosh Vuçeviq.

Pjesë e kabinetit qeveritar do të jenë edhe dy të sanksionuarit e SHBA-së, Aleksander Vulin si zëvëndëskryeminsir dhe Nenad Popoviq si ministër pa portofol.

Anëtarët e kabinetit të Vuçeviqit:

Zëvendëspresidenti i Parë dhe Ministri i Financave Sinisha Mali, Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Punëve të Brendshme Ivica Daçiq, Zëvendëskryeministri dhe Ministrja e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Menaxhimit të Ujërave Irena Vujoviq, Zëvendëskryeministri Aleksandar Vulin.

Ministër i Punëve të Jashtme është Marko Gjuriq, Ministri i Mbrojtjes Bratislav Gashiq, Ministri i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës Goran Vesiq dhe Ministrja e Minierave dhe Energjisë Dubravka Gedoviq Handanoviq, ndërsa departamenti i tregtisë së brendshme dhe të jashtme do të vazhdojë të jetë. me në krye Tomislav Momiroviq.

Ministre e Drejtësisë mbeti Maja Popoviq, ndërsa Ministre e Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale do të jetë Jelena Zhariq Kovaçeviq. Ministrinë për të drejtat e njeriut dhe të pakicave dhe dialogun social do ta udhëheq Tomislav Zhigmanov, ndërsa Ministrinë për Integrime Evropiane do ta udhëheq Tanja Mishqevic.

Ministër i Arsimit është Slavica Gjukiq Dejanoviq, i Ekonomisë Adrijana Mesaroviq, i Bujqësisë është Aleksandar Martinoviq, Ministër i Shëndetësisë është Zlatibor Lonçar, ndërsa Ministër i Punës, Punësimit, Veteranëve dhe Çështjeve Sociale është Nemanja Staroviq.

Ministria e Kujdesit Familjar dhe Demografisë do të udhëhiqet nga Milica Gjurgjeviq Stamenkovski, Ministria e Sportit nga Zoran Gajiq dhe Ministria e Kulturës nga Nikola Selakoviq, ndërsa Milan Krkobabiq vazhdon të kujdeset për fshatin dhe Jelena Begoviç kryeson Ministrinë e Shkencë, Zhvillim Teknologjik dhe Inovacion.

Ministria e Turizmit dhe Rinisë mbeti Husein Memiq, ndërsa Departamenti i Informacionit dhe Telekomunikacionit do të drejtohet nga Dejan Ristiq dhe Darko Glishiq Ministria e Investimeve Publike.

Janë pesë ministra pa portofol – Novica Tonçev, Gjorgje Miliçeviq, Usame Zukorliq, Nenad Popoviq dhe Tatjana Macura.

Kategoritë
LajmeRajoni