Protestat në Serbi përfunduan, qytetarët caktuan afat: “Gjithçka do të ndalet të premten, Vuçiq, largohu”

Më shumë se dhjetëra mijëra qytetarë u mblodhën para Kuvendit të Serbisë në Beograd për protestat e organizuara nga opozita nën emrin “Serbia kundër dhunës”, dhe shkak për këtë ishin vrasjet masive që kanë ndodhur në atë vend ditëve të fundit.

Në takim u lexuan kërkesat dhe siç thanë qytetarët e mbledhur, afati i zbatimit është deri të premten, më 12 maj. Nëse nuk plotësohen kërkesat e tyre, kanë thënë se “Serbia do të ndalet” të premten.

Ata kërkojnë ndalimin e menjëhershëm të promovimit të dhunës në media dhe hapësirën publike, duke përfshirë shkarkimin e Këshillit të Organit Rregullator për Mediat Elektronike, si dhe mbylljen e mediave të shkruara dhe tabloideve që promovojnë urrejtje dhe dhunë dhe shkelin vazhdimisht kodin gazetaresk, si dhe konfiskimin e frekuencave kombëtare nga televizionet që promovojnë dhunën si Pink dhe Happy TV.

Ndër të tjera ata kërkojnë mbajtjen e seancës së Kuvendit Popullor ku do të shqyrtohet përgjegjësia e Qeverisë së Serbisë dhe situata e sigurisë në vend, si dhe zgjidhje afatgjata që duhet të zbatohen në mënyrë që të tilla (tragjike ) ngjarjet nuk ndodhin më.

Masa e grumbulluar brohoi “Vuçiq shko”, e cila i dërgoi një mesazh presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Kategoritë
LajmeRajoni