Protestat e fermerëve u mbajtën edhe në Kroaci: Janë të pakënaqur me politikën e importit

Pas protestave të fermerëve nëpër qytetet kryesore evropiane, pakënaqësia publike u shpreh edhe në Kroacinë fqinje, kur kolonat e traktorëve u panë në rrugët në Đakovo dhe Čakovec.

Mbledhja e fermerëve ka filluar mëngjesin e sotëm në orën 09:00 në Çakovec, ndërsa në orën 11:30 kolona e traktorëve ka nisur një xhiro proteste në këtë qytet.

Siç thanë organizatorët, ata janë më të prekur nga importi i produkteve bujqësore nga vendet e treta, i cili, sipas tyre, ka shkatërruar tregun vendas.

Gjegjësisht, fermerët paralajmëruan protestë për shkak të gjendjes së bujqësisë dhe në shenjë mbështetjeje për fermerët gjermanë.

Fermerët nga zona e Djakovës protestuan me pak më shumë se 50 traktorë në sheshin Dr.Franje Tuxhman, të pakënaqur me politikën bujqësore kombëtare dhe evropiane.

Në bazë të fjalëve të organizatorit Matija Brloshiq, protesta po organizohet për shkak të momentit aktual në bujqësinë vendase, e cila është e mbushur me probleme, por edhe në shenjë mbështetjeje për protestat e fermerëve gjermanë.

“Protesta organizohet për shkak të të gjitha problemeve që dalin nga Politika e Përbashkët Bujqësore (CAP) dhe politika bujqësore e Bashkimit Evropian dhe, para së gjithash, për shkak të pakënaqësisë me mënyrën e asgjësimit të tokës bujqësore shtetërore, importit. politika dhe të tjera”, tha organizatori Brloshiq.

Kategoritë
LajmeRajoni