Propagandistët rusë intervistuan mercenarët serbë në Ukrainë, thonë se në fakt po luftojnë për Kosovën

Një vullnetar serb nga njësia ushtarake “private” ruse, Pavel Sudoplatov, në Zaporozhye, një qytet në Ukrainën juglindore, thotë se e ardhmja e Kosovës varet nga fitorja e Rusisë në Ukrainë.

Kanali rus pro regjimit në YouTube Prave vijesti prezanton një intervistë me dy mercenarë serbë që iu bashkuan asaj njësie ushtarake. Të dy janë të maskuar në video, prezantohen me pseudonimet “Sava” dhe “Dunav”, ndërsa mburren se më parë kanë qenë pjesëtarë të “policisë ushtarake serbe”.

Ata erdhën, thonë ata, “duke ndjekur thirrjen e zemrës” për të mbrojtur “vlerat e përbashkëta të krishtera” me vëllezërit e tyre rusë. Ushtari i “Danubit” thotë se ka ardhur “për të ndihmuar vëllezërit rusë sepse serbët kanë vuajtur padrejtësinë që u ka ndodhur në vitet e 90-ta”.

Veç kësaj, mercenarët serbë “Sava” dhe “Dunav” thonë se “Kosova mund të çlirohet vetëm me ndihmën e Rusisë” dhe se “lufta në Ukrainë është njëkohësisht luftë për Kosovën”.

Kategoritë
BotaLajme