Nëse keni në shtëpi një koleksion figurash të njohura nga vezët Kinder, mund të fitoni deri në 12,000 euro

Nëse keni në shtëpi një koleksion figurash të njohura nga vezët Kinder, gjasat janë që mes tyre të jetë një që mund t’ju sjellë një shumë të bukur parash, shkruan N1 Sllovenia.

Veza Kinder është një nga dhuratat më të njohura që do t’i bëjë fëmijët të lumtur. Veza, e cila kombinon një lodër dhe çokollatë, u shfaq në raftet e dyqaneve që në vitin 1974 dhe në shtëpitë në mbarë botën ka mijëra figurina nga ky produkt popullor.

Nëse jeni një nga ata njerëz që mbanin me kujdes figurinat tuaja në kutitë e tyre, ndoshta tani është koha për t’i hapur ato përsëri. Një pasuri e vërtetë e vogël mund të fshihet në to.

Ndër figurat më të kërkuara janë Smurfët, ndër të cilët Smurf-i i Night Watch, Smurf with the Whistle dhe Smurf with the Mirror kanë çmimet më të larta. Çmimet e këtyre në eBay arrijnë në disa mijëra euro. Më i vlefshmi prej tyre është smurfi i rojës së natës, për të cilin mund të merrni deri në 12.000 euro, shkruan Feniks Magazin, përcjellë N1 Slloveni.

Sidoqoftë, jo të gjitha figurinat e Smurf e arrijnë këtë çmim. Koleksionistët i kushtojnë vëmendje detajeve të caktuara që përcaktojnë çmimin. Për shembull, një figurinë e Rojës së natës vlen vetëm nëse është prej plastike të fortë blu dhe kapaku dhe pantallonat janë të lyera.

I dyti më i vlefshëm është një smurf me pasqyrë, vlera e të cilit llogaritet nga 4800 deri në 6000 euro, por vetëm me kusht që pasqyra të jetë e argjendtë dhe jo e bardhë. Ndër më të vlefshmit është smurfi në këmbë, i cili kushton rreth 900 euro.

Por nuk janë vetëm Smurfët ata që mund t’ju sjellin një shumë të mirë parash. Ndër figurat më të vlefshme nga vezët Kinder janë xhuxhi Ferdi Falobst, i cili mund të vlejë nga 2000 deri në 3500 euro. Shifrat e Asterix dhe Obelix mund t’ju sjellin nga 100 deri në 180 euro, transmeton Revista Feniks.

Në eBay mund të gjeni edhe një smurf në formë engjëlli, i cili shitet për gati 25 mijë euro. Por, sipas shitësit, është një figurë prototip, që do të thotë se nuk mund të gjendet në një vezë të blerë në dyqan.

Kategoritë
FunTë ndryshme