Në Kroaci, paga minimale është rritur në 672 euro neto

Qeveria e Kroacisë sot do të miratojë një dekret për nivelin e pagës minimale për vitin e ardhshëm dhe sipas njoftimit të kryeministrit Andrej Plenkoviq, ajo do të rritet nga 700 euro në 840 euro bruto, ose rreth 672 euro neto.

Qeveria do të miratojë një dekret për shumën e pagës minimale për vitin e ardhshëm dhe sipas paralajmërimit të kryeministrit Andrej Plenkoviq, ajo do të rritet nga 700 euro në 840 euro bruto (rreth 672 euro neto).

“Sot do ta rrisim nga 700 në 840 euro bruto. Ky vendim do të hyjë në fuqi më 1 janar. Kjo do të thotë se në mandatin tonë do ta dyfishojmë, 7 vite më parë ishte 414 euro bruto. Kjo është një rritje prej 103 për qind ose 426 euro. Njëkohësisht, falë kësaj rritjeje do ta rrisim orarin e studentëve që sot është 4,48 euro, në 5,25 euro”, tha Plenkoviq.

Një tjetër vendim i rëndësishëm është nënshkrimi i shtojcës së kontratës kolektive.

“Pas disa javësh negociata, që janë shumë të shpejta, u arrit një marrëveshje, e cila në thelb ka tre pika kyçe: rritet baza me 5% dhe do të paguhet që në muajin nëntor të pagës, bonusi i Krishtlindjeve rritet në 300 euro. dhe një e drejtë e re – futja e 100 eurove të Pashkëve.Dëshiroj t’i falënderoj të gjithë ata që morën pjesë në këtë, veçanërisht partnerët tanë në sindikatë”, tha Plenkoviq, transmeton Gazeta e Re.

Kategoritë
LajmeRajoni