Myftiu i Beogradit me lot në sy: Unë jam serb i besimit mysliman, serbët nuk janë komb gjenocidal

Myftiu i Bashkësisë Islame të Beogradit, Mustafa Jusufspahiq, ka shprehur qëndrimin e tij për Rezolutën për gjenocidin e Srebrenicës këtë mëngjes.

Në programin e mëngjesit në televizionin K1, me lot në sy, Jusufspahiq theksoi se Serbia është vendi i tij, se ai është serb i besimit mysliman dhe se Serbia dhe populli i saj në asnjë mënyrë nuk mund të karakterizohen si gjenocidale.

Është interesante se si, teksa fliste për dashurinë dhe paqen, ka arritur të prekë edhe temat e grindjeve mes popujve dhe lojërave politike.

“Është e qartë se individët janë ata që duan të përçajnë njerëzit dhe më vonë të korrin frytet që i arritën pa asnjë plumb”, tha myftiu, duke treguar se familja e tij vdiq në Srebrenicë.

“Unë jam një musliman i lindur në Serbi, me rrënjë si në Bosnje ashtu edhe në botën islame. Po mendoja se përse njeriu duhet të kapet në këto rrethana. Ne kemi rregulla që Zoti i jep: “Nuk do të hyni në parajsë nëse hyni mos më besoni dhe nuk do të besoni nëse nuk e doni njëri-tjetrin.’ “Vendi nuk është krijuar për të qenë një parajsë, sepse duhet të ndajë të zezën nga e bardha. Individët kishin synime për këtë, jo vendi im,” shtoi ai.

Jusufspahiq vazhdoi me të njëjtin stil, duke pretenduar se disa donin ta përdornin popullin si mish për top, por se serbët nuk janë qenie pa arsye. “Vendi im nuk është vend i shfarosjes së asnjë populli, unë jam prova, ne kemi prova edhe nga njerëzit e tjerë, rrugët janë emërtuar me emra të ndryshëm që janë me origjinë myslimane, kjo dëshmon se ky nuk mund të jetë një komb gjenocidal. Në Serbinë time, në Beogradin tim, ka njerëz me të cilët shoqërohem, nuk kam parë kriminel lufte”, ka theksuar myftiu nga Beogradi.

Në fund, Jusufspahiq kujtoi se Serbia ishte e para në Evropë që pranoi besimin islam, pas shumë vitesh nën Perandorinë Osmane. Pra duket se gjithçka është “errësirë” – të paktën kur pyet myftiun.

Kategoritë
LajmeRajoni