Mjekët u mahnitën: Për shkak të një gjendjeje të rrallë, kjo vogëlushe lindi me një buzëqeshje të përhershme në fytyrë

Vajza Ayla ka lindur në dhjetor 2021 dhe ka ardhur tek prindërit e saj si dhurata më e bukur për këtë fundvit. Megjithatë, pavarësisht se erdhi në botë si një fëmijë i shëndetshëm, goja e saj nuk u zhvillua siç duhet.

Cristina Vercher dhe bashkëshorti i saj Blaize Mucha nga Australia mirëpritën vajzën e tyre në fund të vitit 2021. Gjatë prerjes cezariane goja e vajzës nuk është formuar normalisht, ndaj ka lindur me një buzëqeshje të përhershme në fytyrë.

Ayla u diagnostikua me makrostomi bilaterale, një gjendje e rrallë në të cilën cepat e buzëve nuk takohen gjatë shtatzënisë. Vetëm 14 raste të tilla janë raportuar në literaturën mjekësore.
Gjendja e foshnjës ishte aq e pazakontë sa mjekët thanë se nuk kishin parë kurrë diçka të tillë.

“Vendosja se ku kisha gabuar, nëse kisha bërë diçka që bëri që Ayla të ishte kështu. Pas disa ditësh testime, mjekët na siguruan se problemi ishte krejtësisht jashtë kontrollit tim dhe të bashkëshortit tim dhe se nuk ishte i faji yni.”, shtoi Cristina.
Edhe pse Cristina mendoi se ishte vetëm një problem estetik, ajo e kuptoi shpejt se ai po shkaktonte gjithashtu probleme me kapjen dhe ushqimin. Për shkak të ndikimit që ka në funksionalitetin e fytyrës, pacientët me makrostomi shpesh këshillohen t’i nënshtrohen një operacioni për të “ndrequr” problemin.

Nëna e Ayla poston rregullisht përmbajtje që lidhen me vajzën dhe gjendjen e saj. Mijëra u dashuruan me vogëlushen dhe “buzëqeshjen e përhershme” të saj, dhe kjo i dha kurajo Cristinës të vazhdonte pavarësisht disa komenteve negative.

Kur u rrit mjaftueshëm, vajza u operua, gjë që ia lehtësoi jetën në shumë mënyra.

Në kërkim të më shumë informacioneve dhe ndërgjegjësimit, prindërit hapën profile në rrjetet sociale dhe Ayla u bë shpejt një yll.
Njerëzit pajtohen që vajza është e veçantë dhe prindërit thonë se do të vazhdojnë të ndajnë përvojën e tyre për të rritur ndërgjegjësimin për këtë gjendje të rrallë./Gazeta e Re

Kategoritë
Të ndryshme