Miratohet në parim koeficienti 105 euro, sonte leximi i dytë

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar në parim ndryshimet në Ligjin për ndarjet buxhetore, përkatësisht koeficientin në vlerë prej 105 eurosh për pagat në sektorin publik.

Miratimi në parim i këtij koeficienti u bë me 63 vota për, asnjë kundër e asnjë abstenim.

Ndërsa, me propozim të Grupit Parlamentar të Vetëvendosjes, për mocion procedural për shmangie nga afatet e Rregullores për shqyrtimin e projektligjit në lexim të dytë, kuvendi vendosi që ky projektligj të shqyrtohet në lexim të dytë sonte prej orës 20:00, raporton KP.

Deputeti Armend Muja, ka lexuar propozimin e LVV-së, për mbajtjen e seancës sonte prej orës 20:00.

“Pas miratimit në lexim të parë, amendamentet në Projektligjin për ndryshimin e ligjit për ndarjet buxhetore për vitin 2023 mund t’i adresohen komisionit funksional deri në orën 19:00 të datës 09.02.2023. Komisionet parlamentare deri në orën 19:30 të kësaj date duhet ta shqyrtojnë Projektligjin dhe raportet me rekomandime dhe ia paraqesin Komisionit funksional. Shqyrtimi i dytë i këtij projektligji të bëhet në seancë të re plenare të datës 09.02.2023 duke filluar nga ora 20:00”, tha Muja.

Debati në Kuvend gjatë ditës për koeficientin u përcoll me kritika të ashpra mes deputetëve të opozitës dhe ministrit të Financave, Hekuran Murati.

Kategoritë
LajmeVendi