Milioneri kinez nuk arriti të kalonte provimin e pranimit në fakultet edhe pas 27 tentativave

Milioneri kinez Liang Shi nuk e kaloi provimin pranues në universitet edhe pas 27 tentativave.

Javën e kaluar ai bëri të ditur se kishte 424 pikë nga 750 që kërkoheshin për pranim. Këtë vit, 13 milionë njerëz iu nënshtruan provimeve pranuese dhe përpjekjet e shumta të Liang për ta kaluar provimin tërhoqën vëmendjen e mediave vendase. Ai është përpjekur ta bëjë këtë që nga viti 1983 dhe ka thënë se është i zhgënjyer me rezultatin e këtij viti. Ai pyet veten nëse do të jetë në gjendje të arrijë ndonjëherë ëndrrën e tij.

Është një provim shumë i vështirë Gaokao që teston njohuritë e gjuhës kineze dhe angleze, matematikën dhe, sipas dëshirës, ​​një lëndë nga grupi i shkencave humane. Sipas të dhënave të qeverisë kineze, 41.6 për qind e kandidatëve e kaluan provimin në vitin 2021.

Gaokao shihet si një mundësi e shkëlqyer për ata nga familjet më të varfra, në një vend ku një diplomë kolegji konsiderohet çelësi për të gjetur një punë të mirë. Siç raportohet nga BBC, këto teste kanë qenë një pikë qendrore e sistemit arsimor që nga vitet 1950, megjithëse ato u pezulluan gjatë Revolucionit Kulturor.

Liang deklaroi se gjithmonë kishte ëndërruar të pranohej në një universitet prestigjioz dhe të bëhej intelektual. Pas përpjekjes së tij të parë në vitin 1983, kur ishte 16 vjeç, ai punoi punë të ndryshme. Ai u përpoq të kalonte provimin deri në vitin 1992 kur konsiderohej tashmë shumë i vjetër për të.

Pasi fabrika ku ai punonte falimentoi edhe në vitin 1992, ai filloi biznesin e tij dhe u bë një biznesmen i suksesshëm. Kur qeveria hoqi kufirin e moshës për Gaokao, ai u përpoq të kalonte përsëri provimin. Ai humbi disa nga provimet për shkak të shëndetit të dobët ose sepse ishte shumë i zënë në punë.

“Unë mendoj se është një turp i madh nëse nuk shkon në kolegj. Jeta jote nuk do të jetë e plotë pa arsim të lartë,” tha ai për The Papers në 2014.

Ai siguron se në prag të provimit të sivjetmë më 7 qershor, ishte i përkushtuar për ta dhënë provimin. Por ai dështoi përsëri. Sipas tij, ndryshe nga vitet e kaluara, ai ka filluar të ndihet i mundur. Ai tha se do të heqë dorë nga mbiemri nëse nuk do ta kalojë provimin vitin e ardhshëm.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme