Mercedes-Benz ka prodhuar 400,000 njësi të G-Class legjendar

Jubileu 400,000 doli nga prodhimi i kasetës. një kopje e Mercedes G-Class.

Që kur filloi prodhimi në 1979, G-Class ka qenë një nga SUV-të më të fuqishëm në treg. Ndërsa shumica e pronarëve të sotëm nuk e testojnë fare në terren jashtë rrugës, kjo nuk e ndalon Mercedes-Benz të prodhojë dhe pajisë maksimalisht. SUV “kubi” është ende një makinë e fuqishme jashtë rrugës, por me shumë më shumë teknologji dhe luks.

Mercedes-Benz po feston legjendën G-Wagen pasi 400,000 dolën nga linja e prodhimit në Graz, Austri. kopjoj Kujtojmë, në korrik 2017, e njëjta fabrikë prodhoi 300,000 kopje të SUV.

Megjithëse çmimi është rritur, ashtu si konkurrenca e përbërë nga SUV luksoze, dhe pamja retro e ruajtur, G-Class është shumë e kërkuar. Mercedes pretendon se kërkesa tejkalon kapacitetin e prodhimit.

G-Class ka një të ardhme, Mercedes ka njoftuar një version plotësisht elektrik që vjen pas disa vitesh, dhe fotot e versionit 4×4 janë shfaqur gjithashtu. Nga ana tjetër, AMG G65 nuk po kthehet sepse motori V12 i përket vetëm Maybach. Akoma, pritet një version më i fuqishëm krahasuar me G63 me një motor V8. Gjithashtu, është Brabus që gjithmonë e ngre lart nivelin në një nivel më të lartë.

G-Class aktual ka qenë në prodhim që nga vera e vitit 2018 dhe kopja jubilare është porositur nga një klient nga Gjermania i cili tashmë zotëron deri në 20 kopje.

Mercedes u ofron klientëve shumë mundësi personalizimi me një kosto shtesë.

Ekziston edhe një pistë prove e quajtur Qendra e Përvojave të G-Class pranë Graz në Austri ku shoferët mund të provojnë të gjitha mundësitë e një SUV të fuqishëm.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji